Anket

"Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Görsel Sanatlar / Resim Eğitimi Rehberi" konulu çalışmayı nasıl buldunuz?

Çok iyi
10 (43.5%)
İyi
5 (21.7%)
Orta
2 (8.7%)
Kötü
0 (0%)
Çok kötü
6 (26.1%)

Toplam Oy Verenler: 23

Gönderen Konu: Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Görsel Sanatlar / Resim Eğitimi Rehberi  (Okunma sayısı 13592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7

 
Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Görsel Sanatlar / Resim Eğitimi Rehberi
Merhaba değerli meslektaşlarım.
Bu başlık altında çeşitli yazılarımı sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Umarım faydalı olur.
Herkese iyi çalışmalar.
İnsan Antika Bir Sanattır
         İnsanların yapmış olduğu sanatlarda sanat eserinin maddi değeri ile sanatsal değeri ayrıdır. Bazen bu değerler eşit olurken bazen de maddi değeri çok düşük olan bir demir parçasından çok değerli harika bir sanat eseri ortaya çıkarılabiliyor.  Hatta bazen de antika olan bir sanat eseri müzayedelerde paha biçilemez fiyatlara satılırken maddi yönü itibariyle değerlendirildiğinde beş kuruş bile yapmıyor. İşte böyle antika bir sanat eseri antikacılar borsasında; olağanüstü işler yapan o eski becerikli sanatçısıyla bağlantı kurmak ve o sanatkarı yad etmek, anmak maksadıyla sergilense ve müzayedeye çıkarılsa milyonlarca liraya satın alınabilir. Eğer hurdacılara götürülse çok küçük paraya ancak satılabilir.
 
          İşte insan, o büyük Yaratıcının ve Sanatkarın böyle antika bir sanatıdır ve ince, zarif, nazik ve nazlı bir eseridir. O Sanatkar, insanı bütün isimlerinin yansımasına ve süslemelerinin görünmesine sebep ve kainata küçük bir örnek olacak şekilde yaratmıştır.
 
          Eğer insan; Sanatkarını tanırsa üzerindeki anlamlı süslemeler anlaşılabilir, o insan bu şuurla hem kendi üzerindeki sanatı seyreder ve okur, hem de başkalarına gösterir, anlatır ve okutur. Yani “O Yaratıcının sanat eseriyim, yaratığıyım;  şefkat ve merhameti, lütuf, ikram ve iyilikleri üzerimde görünüyor” gibi manalarla insanda yansıyan Sanatkarın Sanatı anlaşılmaya başlar. 
 
          Demek ki Sanatkarın tanınmasıyla insandaki sanat eserleri ortaya çıkıyor. İnsanın kıymeti de Yaratıcının sanatını anlamasına göre ve O’nun sanatını yansıtabilmesi oranında oluyor. Bu durumda önemsiz gibi görünen insan bu itibarla bütün yaratıklar, varlıklar üzerinde O Sanatkara muhatap oluyor, Cennete ve Cennette sergilenen sanat eserlerini görmeye layık Yaratıcının bir misafiri durumuna çıkıyor.
 
          Eğer bu bağlantı kurulamazsa, o zaman Sanatkarın bu anlamlı süslemeleri ve sanatı karanlıkta kalır, okunmaz ve anlaşılmaz. Çünkü Sanatkar unutulursa Sanatkara dönük olan manevi yönler de anlaşılmaz, o anlamlı, yüce sanatların ve süslemelerin çoğu gizlenir. Geriye kalan ve gözle görünen kısmı ise sebepler veya tabiatın yaptığı ya da tesadüfen ortaya çıktığı yönündeki düşüncelerle o sanat tamamen söner, kaybolur. Herbiri birer parlak elmas iken sönük birer şişe olurlar ve kıymeti de sadece maddi yönü itibariyle olur. Maddi boyutta ise kısacık bir ömürde, hayvanların en acizi ve ihtiyaç sahibi, en kederlisi ve hüzünlüsü olarak bir ömür geçirmek olur. Sonra da çürüyüp gider. İşte Sanatkarı tanımamak bu şekilde insanın gerçek yüzünü ve yönünü değiştirir, çok kıymetli bir sanat eseri iken kıymetsiz bir hurda haline getirir.

Esat AKBAL
Görsel Sanatlar Öğretmeni/Eğitimcisi
Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı
 
 
[email protected] ([email protected])

 
 
http://www.erisale.com/#content.tr.1.417
 
 










































 
 
 
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2013, 01:51:47 Gönderen: Esat AKBAL »

Çevrimdışı esenesen

  • Yeni Üye
  • İleti: 21
  • Karizma Puanı: 2
Hocam yazınız için teşekkürler. Bir görsel sanatlar eğitimcisi ve eğitim denetçisi olarak bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Ben alan değişikliği ile görsel sanatlar öğretmenliğine geçtim. İşini severek yapan başarılı bir sınıf öğretmeniydim.Alan değiştirmemin sebebi memleketime tayin isteyebilmekti ailemin bana ihtiyacı vardı. İlk başta çok zorlandım, hala da zorlanıyorum. Öğrencilerimle çok güzel çalışmalar yapıyoruz, onların dersten zevk aldıklarını görünce biraz rahatlıyorum. Benim rahatsızlığım çakma resim öğretmeni olmaktan, eğitim aldığım işi değil de başkasının işini yapmaktan. Bu satırları okurken büyük ihtimalle sizde benimle ilgili olumsuz düşünceler içinde olacaksınız biliyorum fakat artık olan oldu geri dönüş yok gibi gözüküyor. Çok mutsuz ve üzgünüm ,ama bu aşamadan sonra yapmam gereken tek şeyin işime dört elle sarılıp layıkıyla yapabilmek olmalı diye düşünüyorum.Elimden geldiğince kaynak araştırıyor kendimi geliştirmeye çalışıyorum .Aldığım parayı çocuklarıma evime helaliyle götürebilmek için durmadan bir çaba içindeyim, kendimi geliştirebilmem için önerileriniz ve yönlendireceğiniz kaynaklar benim için çok değerli olacaktır. Şimdiden çok teşekkürler.Saygılar.
 

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7
Değerli Meslektaşım,
Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun.
Hangi okul seviyesinde (ortaokul/lise) öğretmenlik yapıyorsan ona göre Talim ve Terbiye Kurulunun sayfasından dersin programını indirip hatta çıktısını alıp ciltleyip ya da dosyalayıp bir güzel baştan aşağıya güzelce okumalısın. Zaten orada sana yol gösterilecektir ve hangi kaynaklardan faydalanabileceğin hususunda bilgi sahibi olabilirsin.
Ayrıca zümre öğretmenleriyle hep irtibat halinde olmalısın. Onların neler yaptırdıkları hakkında bilgi sahibi ol ve istişare et.
Bu arada bu platformda okul seviyene uygun ya da yakın paylaşımları da inceleyerek gerekli olanları indirebilirsin ve derslerde öğrencilerle de paylaşabilirsin.
Okulunuzda Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalar varsa çok büyük imkanlar sunmaktadır. Eğer internet de varsa bu veya başka sitelerden doğrudan açarak gösterebilirsin de. Her ihtimale karşılık gerekli sunumları ve örnekleri başka bilgisayarlardan da indirerek ya da kopyalayarak internet olmayan sınıfta da   paylaşabilirsin.
Yalnız dikkat et internette ve göstereceğin örneklerde öğrencilerin pedagojik seviyesine uygun olmayan çirkin, müstehcen ve kötü içerikler olmasın.
Eminim azmedersen bu alanda da çok başarılı olacağını ümit ediyorum.
Çalışmalarında başarılar diliyorum.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2013, 12:58:46 Gönderen: Esat AKBAL »

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7

Görsel Sanatlar/Resim Haram Mı? Helal Mi?

 

Manevi yönden olgunluğa ulaşmış insanların yüce gerçekleri ve sanatı zevk etme durumu, çocukça bir hevese, yasak zevk ve eğlencelere aşırı düşkün bir karakter sahibine hoş gelmez. Onları eğlendirmez. Bundan dolayı aşağılık, yasak zevk ve eğlencelere aşırı düşkün, nefis ve şehvetle beslenmiş olanlar, ruha ait zevkleri bilmez. Sanatta üç hareket alanı vardır. Ya aşkla güzellik veya kahramanlık, akıl ve zeka ile olan cesaretlilik, ya da hakikatin tasviri, gerçeğin resmedilmesidir.  Bazı sanatçılar cesaret ve kahramanlık noktasında hakkı üstün tutamaz ve hakkın taraftarı olamaz. Bazı zalimleri alkışlamakla kuvvete tapınma duygusunu aşılar. Güzellik ve aşk noktasında gerçek aşkı bilmez. Şehvet uyandıran bir zevki nefislere aşılar.

 
Hakikatin tasviri, gerçeğin resmedilmesinde ise kainata Yaratıcının sanatı şeklinde bakmaz. Onu Sanatkarın boyası şeklinde görmez. Sadece canlı cansız bütün varlıkları maddi alem olarak görür, sadece maddi yönünü anlatır ve resmeder, bunun dışına çıkamaz. Bundan dolayı zihinlerde yer ettirmeye çalıştığı şey tabiat aşkıdır. Maddeye tapma duygusu kalbinde de yerleşirse bu durumdan kolayca çıkamaz.

Yine bazı sanat ve sanatçıların sapıklıklarından ortaya çıkan sanat eserleri ruhun sıkıntılarını sakinleştiremez, gerçek faydayı sağlamaz. Bu tarzda ortaya konulan roman, sinema, tiyatro, resim, heykel vb. insanları aldatır, bakış açılarını bozar. Örneğin dünyaya bir iffetsiz düşkün kadın elbisesi giydirir, soyut güzelliği tanımaz, güneşi tasvir ederken sarı saçlı güzel bir aktris kadını hatırlatır. Görünüşte yasaklar ve eğlencelere düşkünlük kötüdür der, insanlara yakışmayacağını söyler, zararlı sonuçlarını gösterir, halbuki bu tür şeylere öyle teşvik edici tasvir yapar ki ağız suyu akıtır, akıl artık kendisine hükmedemez, kendini kontrol edemez ve durduramaz. İstek ve arzuları kabartır, heyecanlandırır, duygular artık kontrol altına alınamaz.

 
Gerçek sanat ise hakka taraftarlık duygusu, soyut güzellik aşkı, güzelliğe düşkünlük zevki, gerçeğin ve doğrunun tarafını tutmak şevkini verir ve aldatmaz.

 
Kainata sadece maddi yönüyle bakmaz, bir Yaratıcının sanatı ve boyası olması noktasından bahsederek akılları şaşırtmaz. Sanatkarın tanınması ve bilinmesi hakikatini aşılar. Her şeyde Sanatkarın imzasını gösterir.

 
Yukarıda geçen her iki sanat anlayışı da acıma duygusu ve dramı kullanarak hüzün duygusu vermeye çalışır, ancak birbirine benzemez.
 
Birinci tarz sanat anlayışı yalnızlıktan, sahipsizlikten doğan gamlı bir hüzün verir, yüce hüzün duygusu veremez. Çünkü duymayan bir tabiat, görmeyen bir kuvvetten, enerjiden ilham alırcasına ortaya koyduğu gam veren o hüzün duygusu, dünyayı vahşetlerle dolu, ürküntü ve yalnızlık duygusu veren bir yer olarak tanıtır, başka türlü gösteremez.
Bu şekilde hüzün içerindeki kişiyi sahipsiz bir şekilde yabancılar içine koyar ve hiçbir ümit bırakmaz.

 İkinci tarz sanat anlayışında ise; öyle bir hüzün duygusu verir ki, aşıklara yakışan bir hüzündür, yetimlerin hüznü gibi değildir. Dostların olmayışı ve yalnızlıktan değil, dostlardan ayrı kalmaktan kaynaklanan bir hüzündür.
 

Kainata görmeyen kör tabiat olması şeklinde değil, bilinçli bir şekilde tasarlanmış Yaratıcının ortaya koyduğu sanat eseri olarak bakar. Evrene ve varlıklara, evren ve varlık oldukları için değil Sanatkarın sanat eseri oldukları için bakar.
 
Görmeyen güç, enerji yerine bütün yararların, hikmetlerin ve faydaların kaynağı olan düzenlilik, her şeyin belirli gayelere yönelik olarak, manalı, faydalı ve tam yerli yerinde sanatlı ve estetik olarak ilahi bir güçle ortaya çıkarılması ve yaratılması bu tarz sanat anlayışının konusunu teşkil eder ve kainattaki olayları ve sanat eserlerini açıklama sebebidir. Bundan dolayı varlıklar ve olaylar ürküntü veren ve yalnızlık duygusu uyandıran bir şekle girmez. Hatta hüzünlü muhatabın bakışında bütün varlıklar dostlar topluluğu şeklini alır. Her tarafta sanatsal ve duygusal bir iletişimin olması ve her yönde kendini sevdirme ve varlıkları sevme bu tarzda düşünen kişiye sıkıntı vermez. Buradaki hüzün aşk derecesinde bir hüzündür, yüce, yüksek bir duygudur, gam ve sıkıntı vermez.

 
Yukarıda geçen iki tarz sanat anlayışında da birer şevk, şiddetli arzu ve istek verilir. Ancak birinci tarz sanat anlayışının verdiği şevk ile nefis heyecan içerisine girer ve nefsin hoşuna giden ve gelip geçici arzular genişlemeye başlar ve ruha rahat vermez.

İkinci tarz sanat anlayışında ise; ruh heyecan içerisine girer, yüce şeylere duyulan iştiyak, arzu ve istekler ortaya çıkar.

 
İşte bu nedenle İslamiyet’te dinen yasak olan oyun, eğlence ve kötülüğü yayıp ortaya çıkaran sanat anlayışı istenmez.

Bazı oyun, eğlence, günah olan davranışlar ve sanat eserleri yasaklanırken; insanlarda yüce, ulvi duygular uyandıran ve yüce, ulvi şevk veren, arzular uyandıran sanat ve sanat eserlerine de izin verilerek bu tarz sanat anlayışının gelişmesinin yolu açılmıştır.
 

Buna göre denilebilir ki; yetimlik, yalnızlık, kimsesizlik gibi hüzün duygusu uyandıran veya nefsin kötü arzu ve isteklerini uyandıran, çirkin ve pis duyguların ortaya çıkmasına sebep olan sanat ve sanat eserleri haramdır, kötüdür, çirkindir, pistir, günahtır; ruhta yüce duygular uyandıran, ulvi, aşıkça, dosttan ayrılma ve dosya kavuşma hüzün veren veya yüce ve ulvi şevk, arzu ve istekler uyandıran sanat ve sanat eserleri de helaldir, iyidir, güzeldir, temizdir ve günah değildir.

 
Tabii ki bu durum kişiden kişiye de değişir, herkes birbirine benzemez, herkesin ruh yapısı aynı değildir. Burada ölçü kişinin kendi vicdanı olabilir.
 

 
Esat AKBAL
Görsel Sanatlar Öğretmeni/Eğitimcisi
Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı
 
 
[email protected]
([email protected])

 
http://erisale.com/#content.tr.9.216
 
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2013, 01:04:58 Gönderen: Esat AKBAL »

Çevrimdışı esenesen

  • Yeni Üye
  • İleti: 21
  • Karizma Puanı: 2
Cevabınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizin çoğunu uygulamaktaydım. Ortaokul da çalışmaktayım. Meliha YILMAZ ve Hüseyin KILIÇKAN ın kitaplarını edindim. Sizin de tavsiye edebileceğiniz kitapları alabilirim. Saygılar.
 

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7
 
Bir çalıştay ve seminerde sunulan tebliğin Görsel Sanatlar/Resim ve Müzik dersi ile ilgili bölümünü aşağıda paylaşıyorum. Tebliğin diğer derslerle ilgili bölümüne aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
 
 
Altıncı Mesele Perspektifinden Lise Derslerine Bakış
 
 
Resim/Görsel Sanatlar Dersi:
 
(Mülk Suresi), 1-4. Ayetler       
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.
O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân'ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun?
Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin halde sana dönecektir.
 
            Bu ayetlerden de anlaşılacağı üzere Allah kâinatı ve varlıkları estetik bir şekilde sanatlı yaratmıştır. Tesadüfen kâinatın ve varlıkların güzel olması diye bir şey söz konusu değildir. Malumdur bir şeyin sanat eseri olabilmesi için onun irade sahibi birisinin elinden kasıtlı olarak güzel yapılmış olması gerektiği söylenir. Tabiata baktığımızda da bir kasıt eseri görünmektedir. Çünkü bir güzelleştirme kastı hemen göze çarpmaktadır. Bütün bebeklere, çiçeklere, kelebeklere, dağa, denize, manzaraya, uzaya, atoma, hücreye, her nereye bakarsanız bakın bir estetik ve güzel yaratma kastını göreceksiniz. Bu da kâinattaki varlıkları sanat eserleri olarak yaratan bir Sanatkârı bizlere göstermektedir.
 
            İşte Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerimiz de bizlere bu sanat eserlerinin arkasındaki Sanatkârı anlatmaları gerekir. Şayet anlatmıyorlarsa bizler de sanat eserinden Sanatkâra giden yolu görsel sanatların, resmin diliyle kendimiz bulmaya çalışmalıyız.
 
 
Müzik Dersi:
 
            Sanat dalları içinde müzik fonetik yani ses sanatları kategorisinde yer alır. Yani ses ile yapılan bir sanattır. Ses aynı zamanda fizik biliminin de konusuna girmektedir. Ancak burada gelişi güzel ses değil estetik bir şekilde sanatla bir araya getirilmiş bir sesten bahsediyoruz. Kâinata baktığımızda varlıkların değişik sesler çıkardığını işitiyoruz. Bunlardan bize güzel geleni de var güzel gelmeyeni de. Bu da bizim estetik anlayışımızla sınırlıdır.
 
Örneğin kuşların çıkardığı sesler, deniz kenarında denizin sahile vururken çıkardığı sesler, rüzgârın aheste aheste eserken çıkardığı seslerin yaprak seslerine karışması, insanlardan bazılarının duygu dolu sesleri ve daha birçok ses bizde değişik duygular uyandırmaktadır. Demek ki Yaratıcı Sanatkâr seslerle bize kendisini tanıttırmaktadır. Çünkü seslerin böyle kendi kendine ortaya çıkması mümkün değildir.
 
Düşünün bir kere dünyada yaklaşık yedi milyara yakın insan var fakat hiç birisinin sesi diğerine benzemiyor hatta tanıdığınız kişiyi telefonda görmeden hemen sesinden çıkarabiliyorsunuz. Bütün bunları yapmak için herkesi tanımak ve her sesi bilmek gerekmektedir. Bütün bunların ve estetik, sanatlı müzik seslerinin kendi kendisine olması mümkün değildir. Demek ki bütün sesleri bilen ve hangi sesin hangisiyle uyumlu ve estetik olduğunun farkında olan bir Sanatkârın yaratmasıdır sesler.
O zaman Müzik Dersi Öğretmenlerimizin sesleri ve müziği bizlere anlatırken ve müzik icra ederken aynı zamanda seslerin ve müziğin yaratıcısı Büyük Sanatkârı da bizlere anlatmaları gerekir. Eğer anlatmıyorlarsa bizler müzik sanatının kendi diliyle Sanatkârı tanımaya çalışmalıyız.
 
....
 
Tebliğin diğer derslerle ilgili bölümleri ve tamamına aşağıdaki bağlantıyla ulaşabilirsiniz:
 
http://risaleakademi.org/?page=3&YaziID=233
 
 


























 
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2013, 14:55:29 Gönderen: Esat AKBAL »

Çevrimdışı yusuf sopalı

  • Yeni Üye
  • İleti: 2
  • Karizma Puanı: 0
HOCAM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN RESİM DERSİNİN AMACINI RİSALELER IŞIGINDA GÜZEL BİR DİLLE İFADE ETMİŞSİNİZ, EN BÜYÜK RESSAM ALLAH

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7
ETKİNLİK -  Kuş Resmi Yapıyorum “O herşeyi en güzel şekilde yaratandır.”

•   Kuşları ve şekillerini hiç incelediniz mi? Kuşlar hakkında neler biliyorsunuz?
•   Sizce kaç tür kuş vardır?
•   En çok sevdiğiniz kuş hangisidir?
•   Aşağıdaki metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

“O herşeyi en güzel şekilde yaratandır.”

“ ‘O herşeyi en güzel şekilde yaratandır.’ (Secde Sûresi, 32:7) sırrınca, herşeye, o şeyin kabiliyet-i mahiyetine (mahiyetindeki kabiliyete, yeteneğe) göre kemâl-i mizan ve intizamla (tam bir düzen ve ölçü ile) biçilip hüsn-ü san’atla (güzel san’atla) tertip edilip (düzenlenip), en kısa yolda, en güzel bir surette (şekilde, biçimde), en hafif bir tarzda, istimalce (kullanımca) en kolay bir şekilde –meselâ  kuşların elbiselerine ve her vakit tüylerini kolayca oynatmalarına ve istimal etmelerine (kullanmalarına) bak –, hem israfsız, hikmetli (bir gaye ve faydaya yönelik olarak, tam yerli yerinde olacak) bir tarzda vücut vermek, suret (şekil, biçim) giydirmek, eşya (şeyler, varlıklar) adedince dillerle bir Sâni-i Hakîmin (herşeyi hikmetle ve san’atlı bir şekilde yaratan Sanatkar Allah’ın) vücub-u vücuduna (varlığının zorunlu olduğuna) şehadet (şahitlik, tanıklık) ve bir Kadîr-i Alîm-i Mutlaka (herşeye gücü yeten ve herşeyi bilen, sınırsız kudret ve ilim sahibi Allah’a) işaret ederler.”

http://erisale.com/#content.tr.1.905
(Nursi, S. Sözler, Otuz Üçüncü Söz, On Beşinci Pencere)

Aşağıdaki soruları cevaplayınız:
1.   Yukarıdaki metinde anlatılmak istenen ana düşünce nedir? Söyleyiniz.
2.   Kuşlara hangi organlar takılmıştır? Sayınız.
3.   Kuşların organları arasında nasıl bir ilişki kurulmuştur, anlatınız.
4.   Diğer varlıklarda da kurulan denge, ölçü, uyum ve düzene örnekler veriniz.

Uygulama
•   Sevdiğiniz ya da resmini yapmak istediğiniz bir kuş seçiniz.
•   Seçtiğiniz kuşu inceleyiniz.
•   Kuşun organlarının (Kafa, gaga, göz, kanat, pençe, tırnak, kuyruk, tüy, vb.) ayrı ayrı parçalar halinde desenini çiziniz.
•   Kuşun bütünü değişik şekillerde (dala konmuş, kanat çırparken, süzülürken, etrafı seyrederken, tüylerini temizlerken vb.) desen olarak çiziniz.
•   Suluboya, pastel, kuru boya, guaj, akrilik, yağlıboya tekniklerinden birisini kullanarak seçtiğiniz kuşun resmini yapınız.
•   Yaptığınız resimleri sergileyiniz ve tek tek değerlendiriniz.
•   “Gökyüzünde Allah'ın emrine boyun eğerek uçan kuşları görmüyorlar mı? Onları gökte ancak Allah tutar. Şüphesiz bunda inanan bir toplum için ibretler vardır” ﴾Nahl 16/79﴿ ayeti ile
•   “Üstlerinde kanat çırparak uçan kuşlara bakmazlar mı? Onları (havada) ancak Rahmân tutuyor. Şüphesiz O her şeyi hakkıyla görendir” ﴾Mülk 67/19﴿ ayetini yaptığınız resimlerle birlikte yorumlayınız.




























































« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2014, 01:04:01 Gönderen: Esat AKBAL »

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7
Görsel Sanatlar Eğitimine Giriş adlı kitabım şu anda matbaada pazartesi inşaallah dağıtıma verilecek. Şimdiden sanat ve eğitim dünyasına hayırlı olsun.

Çevrimdışı Esat AKBAL

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karizma Puanı: 7

Görsel Sanatlar Eğitimine Giriş kitabım çıktı.

Dağıtımını Seçkin Yayıncılık yapmaktadır.

Aşağıdaki bağlantı ile detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

Eğitim ve sanat dünyasına hayırlı olsun.

Esat Akbal



http://www.seckin.com.tr/kitap/n/664914213/title/gorsel-sanatlar-egitimine-giris-esat-akbal.html