Ziyaretçi 11 Eylül 2010, 00:08:41 *
Hoş geldiniz. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın. (Şifremi Unuttum)

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]
 
Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri  (Okunma Sayısı 799 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çalışkan Üye
****
Karizma Puanı: 38

Çevrimdışı Çevrimdışı
İleti Sayısı: 583
« Topic Start: 19 Mayıs 2010, 23:55:56 »
YanıtlaYanıtla




Facebook'ta Paylaş
Ünlü Ressamlar Hakkında Bugüne Kadar Yapılmış En İyi 10 Film
Ressamlar ve sinema filmleri arasındaki bağ her zaman ilgi alanlarımdan biri olmuştur. Filmler her zaman ressamları ve başyapıtlarını iki boyutlu kanvas tabloların sınırlarından üstün tutmuş ve toplum içinde bu yapıtların popülaritelerini artırmayı başarmıştır. Ben de bundan yola çıkarak ünlü ressamlar ve sinema filmleri “10 En İyi” listemi yaptım ve bunun toplumun içerisindeki ressamların sanatı hakkındaki anlayışı nasıl değiştirdiğini görmek istedim.
    Girl with a Pearl Earring (2004): Bu güzel film Hollandalı ünlü ressam Johannes Vermeer’in dünyasına kısa bir bakış atmamızı sağlıyor. Yönetmen Peter Webber'in Vermeer’in ünlü tablosu “İnci Küpeli Kızı”ı sinemasal ele alışı gerçekten çok etkileyici. Vermeer resimlerinin şekil verdiği bir filmi düşünemezken, "İnci Küpeli Kız" Vermeer’in başyapıtları gibi ışıltılı ve inanılmaz bir film olmayı başarmış. Tabii ki Scarlett Johansson’un filmin başrolünde olması filme büyük katkı sağlıyor.
Filmde Johansson, Vermeer’in evinde çalışan Griet adlı bir hizmetçiyi oynuyor; ve kendini kıskançlık, sanat ve entrika dolu bir dünyanın içinde buluyor. Film yavaş akan bir yapıt olduğu için bir ressamın gelişimini ve duygusal dünyasını yakından görme şansı yakalıyoruz.
    Rembrandt (1936): 1936 yapımı bu film Charles Laughton’un 17. Yüzyılın tutku dolu ressamı Rembrandt’ı başarılı canlandırmasıyla hayat buluyor. Film, 1642 yılının Amsterdam’ında usta ressam Rembrandt Van Rijn’in kör edici güzellikteki ün ve zenginlikten oluşan hayatının çok sevdiği karısının ölümüyle değişmesini, Rembrandt’ın karanlık ve acı dolu yapıtlar yapmaya başlamasının üzerine patronlarının bu resimlere karşı olumsuz tutumlarını ele alıyor.
    Modigliani (2004): Andy Garcia'nın Yahudi bir İtalyan olan ressam Amedeo Modigliani’yi canlandırdığı film I. Dünya Savaşı sonrasının Fransa ve İtalya'sında Modigliani’nin Katolik bir kıza aşık olmasının hikayesi. Film tümüyle hayal ürünü olsa da bazı kısımları Modigliani’nin resimlerine ve heykellerine ışık tutuyor.
    Pollock (2000): Filmin yazarı ve başrol oyuncusu Ed Harris, Jackson Pollock’a olan fiziksel benzerliğinden de yararlanarak ressamı çok başarılı bir şekilde canlandırıyor. Film ressamın ekspresyonizmdeki başarılarını onurlandırırken bir yandan da Pollock’un acı dolu, depresif ve alkolün etkisinde 44 yaşında intihar şeklindeki bir araba kazası sonucu son bulan hayatına işaret ediyor. Aynı zamanda film Pollock’un damlatma tekniğiyle oluşturduğu sanatını bir Amerikan İkonu haline getiriyor ve ressamın yapıtlarının değerini önemli miktarda arttırıyor. Pollock 150 milyon $ ile satılan en pahalı eserin sahibi.
    Frida (2002): Listeye 1988 yapımı orjinal filmi mi yoksa Hollywood yapımı filmi mi koymak konusunda çok kararsız kaldım. Orjinal film hakkında çok olağanüstü yorumlar duymama rağmen sadece son çekilen filmi izlediğim için bunu koymayı seçtim. Filmde Salma Hayek Meksikalı sürrealist ressam Frida Kahlo rolünde. Frida’nın hayatı çalkantılar ve sadakatsiz kocası, Diego Rivera , ekseninde şekilleniyor. Senaryo, Frida’nın yapıtlarının harikalığı hakkında uzun diyaloglar içererek bu yapıtların sanat dünyasındaki popülaritesini arttırmıştır.
    Goya’s Ghosts (2008): Natalie Portman’ın başrolünde oynadığı film ünlü İspanyol ressam Francisco Goya’nın gözünden anlatılıyor. Film arka planda dönemin politik kargaşalarını, İspanyol Engizisyon’unun halk üstündeki etkisini ve Napolyon’un İspanya’yı işgale başlamasını anlatarak 18. Yüzyıl İspanya’sında savaşın vahşiliğini ve aynı zamanda renklerin en iyi kullanıldığı Kraliyet betimlemelerini en iyi anlatan ressamlardan biri olan Goya’nın eserlerine ışık tutuyor.
    Surviving Picasso (1996): Anthony Hopkins’in başrolünü oynadığı bu epik hikaye Pablo Picasso’yu ve onun hayatındaki tutku dolu ilişkileri anlatıyor. Hikaye 1943 yılında Alman işgali altındaki Paris’te başlıyor. 60'larında olan Picasso , hala gençlere özgü bir tutkuya sahiptir. Bir yandan Francaoise’e olan aşkı üzerine yeminler eden Picasso, diğer yandan da metreslerine düzenli olarak ziyarette bulunmaktadır. Metreslerinin birbirinden değişik karakterleri Picasso’nun ilgisini çekmektedir: soğukkanlı ve sakin Marie-Therese, etrafına ışık saçan Dora, eski bir dansçı olan Olga…hepsi Picasso ’nun hayatının bir parçasıdır.



alıntı: www.dekorius.com/2009/11/15/unlu-ressamlar-hakkinda-bugune-kadar-yapilmis-en-iyi-10-film/

Burada 1 adet eklenti var. Fakat ziyaretçi olduğunuz için eklentileri indiremezsiniz. Lütfen giriş yapın ya da üye değilseniz üye olun.
Ünlü Ressamlar Hakkında Bugüne Kadar Yapılmış En İyi 10 Film.docx
Logged

Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri(Okunma Sayısı 799 defa)
Yönetim K.Ü
Uzman Üye
*
Karizma Puanı: 322

Çevrimiçi Çevrimiçi
Cinsiyet: Bayan
Nerden: ankara
İleti Sayısı: 1.686
Dünyaya karşı nazik olun...
« Yanıtla #1: 20 Mayıs 2010, 22:37:59 »
YanıtlaYanıtla

teşekkürler paylaşım için.karizma engelde...
Logged

İyi ki gökyüzünde yıldızlar,Çiçekler şükür ki yeryüzünde...Yoksa kimbilir ne zahmetle toplayabilirdik onları renk renk...Kimbilir nasıl getirilirdi gökyüzünden , sevdiklerimize götürülecek çiçekler!

Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri(Okunma Sayısı 799 defa)
Çalışkan Üye
****
Karizma Puanı: 82

Çevrimdışı Çevrimdışı
İleti Sayısı: 526
..massmavi bir gün...........
« Yanıtla #2: 21 Mayıs 2010, 17:29:57 »
YanıtlaYanıtla

paylaşım için teşekkürler  kariamayı tıkladım
Logged

...
  Dünyanın  enstantane sıkıntısı ;yoktur..
  önemli olan
  doğru zamanda,doğru yerde olmak,
  ve tabiki doğru yere bakmaktır..
              
   O anı yakalayabilmek için...

Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri(Okunma Sayısı 799 defa)
Yönetim K.Ü
Uzman Üye
*
Karizma Puanı: 884

Çevrimdışı Çevrimdışı
İleti Sayısı: 2.614
Güzel Bakan Güzel Görür.
« Yanıtla #3: 22 Mayıs 2010, 15:58:04 »
YanıtlaYanıtla

paylaşım için teşekkürler... +1 eklendi.. smiley
Logged

"Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye." Mevlana
ünlü ressamların filmleri - Görsel Sanatlar Platformu | GorselSanatlar.org

Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri(Okunma Sayısı 799 defa)
Çalışkan Üye
****
Karizma Puanı: 38

Çevrimdışı Çevrimdışı
İleti Sayısı: 583
« Yanıtla #4: 22 Mayıs 2010, 16:03:07 »
YanıtlaYanıtla

teşekkürler
Logged

Gönderen Konu: ünlü ressamların filmleri(Okunma Sayısı 799 defa)
Yönetim K.Ü
Sanat Kurdu
*
Karizma Puanı: 911

Çevrimdışı Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
Nerden: mersin
İleti Sayısı: 5.065
kendi içine yolculuk eden, sonunda arzı dolaşır...
« Yanıtla #5: 13 Haziran 2010, 22:37:10 »
YanıtlaYanıtla

paylaşım için teşekkürler. +1
Logged

Çukurova Üniversitesi, Eğitim  Fakültesi, Resim A.S.D
Sayfa: [1]
 
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Hakkımızda - Kurallar - Reklam - Sitene Ekle - Bize Ulaşın - Künye     [Yukarı git]

Sanat, insanın sert köşelerini törpüler.
Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Bu Sayfa 0.13 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.051s, 2q)
Arşiv - Sitemap - Xml - Imode - Wap - Wap2 - Rss