Gönderen Konu: Seçmeli Gör. San Dersi Öğr. Programını hazırlayanları tanıyan varmı ? (resim)  (Okunma sayısı 1780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ak-deniz

  • Tecrübeli
  • ***
  • İleti: 484
  • Karizma Puanı: 322
  • Her şey daha güzel olacak


Giriş bölümünde aynen şu yazıyor "Resim modülünde, öğrencinin sanatı eleştirel bir gözle incelemesi, alanda yaratıcı bireyler olabilmesi, sanatın doğasını ve değerini bilmesi, amaçlanmıştır.
RESİM MODÜLÜNÜN AMAÇLARI bölümünde "Öğrencinin sanatla ilgilenmesi veya resim eğitimi alması onun çok üstün yeteneklere sahip olmasını gerektirmez.

Resim eğitiminde sadece biçimlendirmeye (uygulama) dayalı uygulanan bir yöntem, sanat eserinin değerini anlamaya yeterli olmadığı gibi, sanat (eser/ürün) eleştirisi ve sanatın tarihini öğretmek de biçimlendirmeye yeterli değer ve birikimi sağlayamaz. Etkili bir resim eğitimi için, öğrencilerin bu öğrenme alanlarının herbirinde yeterli bilgi ve deneyime sahip olması gerekir"


Benim kafama takılan şu bu programı oluşturanların içinde Görsel sanatlar öğretmeni varmıydı? Yoksa sadece müzeciler ve sanat tarihcilermi yazdı programı.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2014, 02:00:38 Gönderen: Ak-deniz »

Çevrimdışı Ak-deniz

  • Tecrübeli
  • ***
  • İleti: 484
  • Karizma Puanı: 322
  • Her şey daha güzel olacak
Cevap yok. Olsun ben yine yazmaya devam edeyim.
 Dersimizin adı seçmeli resim. Yani ilgisi olan öğrencinin katıldığı bir ders. Öğrenci resim öğrenmeye geliyor. 

Geçen yıllarda okulumuzda bir bağlama kursu açıldı. Halk eğitimden bir öğretmen görevlendirdiler. Öğretmenin elinde bir program, müziğin tarihi, önemli sanatcıları vesaire vesaire kurs iki haftada kapandı öğrenci bağlamasını alıp gelmiş, hoca ustaları tanıtmakta giriş yapmış. Çocuklar sıkıldı. Aynı tarihlerde imkanı olan öğrenciler özel kurs almaya başladılar iki haftada iki şarkı çalmaya başladılar çaldıkca iştahları arttı. Zaten bir müzikcilerde var bu birde bizde. Gelmişini geçmişini öğretme merakı. Siz hiç matematikçilerde duydunuz mu? "bu formülü şu tarihte şu kişi buldu" diye öğretmeye çalıştığını. Veya beden eğitimi dersinde "futbolun voleybolun tarihinden bulunuş şeklinden bahsedildiği görülmüşmüdür.

Resim derside matemetik veya fen bilgisi gibi öğretilebilir bir dersdir. Kuralları ve yöntemleri vardır. Anlatırsın perspektifi, ölçü almayı, kompozisyon kurmayı vb. öğrenci aldıkça daha güzel resim yapmaya başlar. Güzel resim yaptıkça daha bir hevesle çalışır. Kendini geliştirdikçe daha çok bilgiye ihtiyaç duyar ve sen istemesen de   artık öğrenci resim sanatının en ince bilgilerine ulaşmaya başlar.

Malesef bizi sevin demekle Resim Sanatını sevdiremeyiz. Resim sanatını sevdirmekse amaç, iletişim dünyasını daha çok kullansınlar. Mesela TV Kanalı açsınlar. Kaç tane Müzik kanalı var veya spor kanalı.  Avcıların bile kanalı var.  Bir çoğumuzun sevmediği TRT2 de çıkan Bob Ross bile o kadar çok kişiye sevdirdi ki Resim sanatını. Bizim ressamlarımız da kursunlar bir Görsel Sanatlar Kanalı.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2014, 04:13:00 Gönderen: Ak-deniz »