Gönderen Konu: 2016-17 GÜNCEL-ÖZGÜN-SAĞLAM yıllık planlar 5-6-7-8 ve seçmeli  (Okunma sayısı 28305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hüsodayı

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0

hoçam çok teşekkür ederim planlar mükemmel 321s 321s 321s 321s 321s

Çevrimdışı ugurdemirkol

  • Üye
  • *
  • İleti: 28
  • Karizma Puanı: 9
Hocam emeğinize sağlık. Gerek ders saatimizin 1 saat olması, gerek alışılagelmiş ancak faydasız ve işlevsiz uygulamalar hem beni kendi dersime karşı uzaklaştırıyor hem de öğrencilerde bıkkınlık yaratıyor. Dersimiz için yeni, yaratıcı, faydalı teknik ve uygulama biçimlerinin peşine düşmek, bunun için çabalamak gerekli yoksa o bir saatimiz de ziyan oluyor. Şu an çalıştığım okul daha büyük, imkanları daha iyi. Ancak biz öğretmenler olarak kendi içimizde yeni öğretim programının amaç ve kazanımlarını benimseyip, nasıl pratik biçimde işleyebileceğimiz konusunda emek vermeliyiz. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi derslerimiz bir halk eğitim hobi kursu gibi geçiyor ve idareden de muhakkak bir sergi beklentisi ve baskısı oluşuyor. Konulara ve etkinliklere baktığımızda programın hepsinin uygulamalardan oluşmadığını, teorik bilginin, araştırma ve sunum gibi çalışmaların da önemli yer kapladığını görüyoruz. Bu yüzden genellikle teorik bilgileri kısaca ve yüzeysel biçimde verip, daha çok uygulamaya geçiyoruz ama çocuk neyi neden yaptığını, ne kazandığını yeterince algılamıyor. Neden, sene sonuna ürün çıkarmak için. Mecburen bir tarafı es geçiyor ya da görmezden gelmek durumunda kalıyoruz. Halbuki sanat eleştirisi, sanat tarihi ve biyografiler üzerinde durmak benim en çok zevk aldığım şeyler. Sizce ne yapmalı, nereden başlamalı? Bu sene artık bir şeyler farklı olsun istiyorum. Uygulama çalışmaları zaten bir şekilde yapılıyor, mesela teorik konuları nasıl işleyebiliriz, 40 dk. içerisinde ne gibi teknikler faydalı olur? Projeksiyondan kısa sunum ve örnek eserler tanıtıp, öğrencinin buna dahil olmasını, sıkılmadan, zevk alarak nasıl başarabiliriz? Bir de reprodüksiyonlara ne kadar yer veriyorsunuz? Kopya kağıdıyla geçirince, iyi boyandıktan sonra ortaya görsel olarak güzel şeyler çıkıyor ama çocuklara pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. Belki renk kullanımı açısından faydalı yalnızca, özgürlüğü ve yaratıcılığı baştan öldürüyor. Her öğrencinin tek tek çalışması yerine bir etkinlik belirleyip, süreyi uzatıp, büyük boyutlu grup halinde çalışmaları sanki süreci daha üretken kılar. Büyük bir mozaik gibi. Kısacası aklım karışık, burada fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. faydalı olur birbirimiz için.

erik:[/color][/size][/font][/size]sergi açmak zorunda değiliz. ben geçn sene açmadım bu sene de açmayacağım. beden eğitimi öğretmeni yıl sonunda turnuva yapıyor mu ve ya matematikçi- fenci derste öğrenci materyallerini yıl sonunda sergiliyor mu? bunun dışında okulda duvar resmi vs gibi işlerinde yapılmasını doğru bulmuyorum . geçmişte yaptım ama bundan sonra desim dışında birşey yapmayacağım. diğer branş öğretmenleri kurs açıp çift ekders alırken bizim okulun eksiklerini gideren öğretmen olarak görülmemizi doğru blmuyorum. yetiştirme kursuna gelince görsel sanatlara dudak büken, gerekli görmeyen, lüfteden anlayıştan dolayı diğer branş öğretmenlerinden farklı olarak birşey yapmamak gerekiyor sanırım . sergi için onlarca çalışma yapmanıza da gerek yok. mesela 7. snıf biçimlendirme konuları : sanat elemanları, perspektif çalışması, bir anın hikayeleştirilerek çalışma yapılması, gözleme dayalı çizim, üç boyutlu çalışma. bunların dışında birşey yapmaya gerek yok. aslında dersmizi ön hazırlık yaparak ve günklük plan hazırlayarak işlesek çok verimli olacak. yaptığım yıllık plana göre de 2. dönem teorik olarak işleyeceğim ve aşırıya gitmeden not tutturacağım. örnekler gösterip örnek üzerinden incelemeler yapmayı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2016, 01:18:30 Gönderen: ugurdemirkol »

Çevrimdışı ugurdemirkol

  • Üye
  • *
  • İleti: 28
  • Karizma Puanı: 9
bırcok yıllık plan var 2006 ÖP gore duzenlenmıs olanlar ve sızın hazırladıgınız 2013 ÖP göre olan hangısı dogru kafam karıstı acıkcası. eskı ö ÖP gore planları hazırlarsak ne olur ki göruyorum kı cogunluk zaten oncekı ÖP gore dersı işleyecek... 520a


7777777; 2013 yani yenisi yürürlüğe girdiği için eskisinin uygulanması doğru değil. bu yüzden 2013 Öğretim programına göre yıllık plan hazırlamanızı öneririm. Eskisini kullansak ne olur demişsiniz. Yenisini kullansanız ne kaybedersiniz. Sonuçta er ya da geç bu öğretim programına göre ders işleyeceğiz. şimdiden hazırlık yapmış olursunuz. diğer taraftan eskisine göre (2006) işleseniz de hiçbir şey olmaz. çünkü daha birçok branş arkadaşlarımızın haberi yokken idareciler ve müfettişlerin bu konuya dikkat edeceklerini sanmıyorum. ama hatası düzeltilen değil de alanına hakim öğretmen olmak daha doğru olur. dersimize uygun hassasiyetle yenisini kullanmak ve daima yenileştirmek-geliştirmek gerekiyor.iyi çalışmalar.

Çevrimdışı nilbalım

  • Yeni Üye
  • İleti: 6
  • Karizma Puanı: 1
 560a
Gerçekten emeğine eline sağlık hocam...
Teşekkürler...
Nilgün zümren...

Çevrimdışı ugurdemirkol

  • Üye
  • *
  • İleti: 28
  • Karizma Puanı: 9
Nilgün hocam beğenmene sevindim. Görüşmek üzere.

Çevrimdışı özgürhoca

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0
way be excel bilen biri çıktı yıllar sonra. teşekkürler

Çevrimdışı kerkenez

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0
Merhabalar Hocalarım,branşım görsel sanatlar değil ama ders tamamlamak için 5.sınıfların görsel sanatlar dersine gireceğim.Planlara baktığımda birçok şeye yabancı olduğumu görüyorum..Plana göre gidemem alana hakim değilim,plansız gitsem onu da idare istemiyor.Ne yapmam lazım.

Çevrimdışı ipeksu

  • Yeni Üye
  • İleti: 13
  • Karizma Puanı: 0
EMEĞİNİZE SAĞLIK ÖĞRETMENİM.

Çevrimdışı erik

  • Yeni Üye
  • İleti: 7
  • Karizma Puanı: 0
Hocam merhaba, İlbap planlarını incelediniz mi kazanımlar yeni programa göre hazırlanmış. Geçen sene de aynı şekildeydi. Etkinlik süreleri daha uzun, etkinlik sayısı daha az. Uygulanabilir buluyor musunuz, yararlanılabilir mi sizce? Ben geçen sene kullanmıştım ama etkinliklerden pek zevk almamıştım. Tabi ki etkinlikleri değiştirme durumumuz var ama ben değiştirmemiştim. Siz yararlanıyor musunuz?

Çevrimdışı erik

  • Yeni Üye
  • İleti: 7
  • Karizma Puanı: 0
erik:sergi açmak zorunda değiliz. ben geçn sene açmadım bu sene de açmayacağım. beden eğitimi öğretmeni yıl sonunda turnuva yapıyor mu ve ya matematikçi- fenci derste öğrenci materyallerini yıl sonunda sergiliyor mu? bunun dışında okulda duvar resmi vs gibi işlerinde yapılmasını doğru bulmuyorum . geçmişte yaptım ama bundan sonra desim dışında birşey yapmayacağım. diğer branş öğretmenleri kurs açıp çift ekders alırken bizim okulun eksiklerini gideren öğretmen olarak görülmemizi doğru blmuyorum. yetiştirme kursuna gelince görsel sanatlara dudak büken, gerekli görmeyen, lüfteden anlayıştan dolayı diğer branş öğretmenlerinden farklı olarak birşey yapmamak gerekiyor sanırım . sergi için onlarca çalışma yapmanıza da gerek yok. mesela 7. snıf biçimlendirme konuları : sanat elemanları, perspektif çalışması, bir anın hikayeleştirilerek çalışma yapılması, gözleme dayalı çizim, üç boyutlu çalışma. bunların dışında birşey yapmaya gerek yok. aslında dersmizi ön hazırlık yaparak ve günklük plan hazırlayarak işlesek çok verimli olacak. yaptığım yıllık plana göre de 2. dönem teorik olarak işleyeceğim ve aşırıya gitmeden not tutturacağım. örnekler gösterip örnek üzerinden incelemeler yapmayı düşünüyorum.
Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Yıllık planınızda sadece konuları belirtmeniz çok mantıklı olmuş. Ülkenin her yerinde her sene kelimesi kelimesine aynı etkinlikler yaptırılıyor. Tabi bunun dışına çıkan pek çok öğretmen arkadaşımız vardır. Ben de zaman zaman bazı etkinlikleri değiştiriyorum. Ama bu sefer de sene başında yıllık planda önceden belirtilmiş etkinliklerle çatışıyor. En iyisi dediğiniz gibi konulara göre etkinlikleri günlük planda hazırlamak. Hem ders zamanı gelmeden bir kaç hafta ya da birkaç gün önceden değiştirme, ekleme-çıkarma şansımız olur. Günlük plan hazırlamayı gözümüzde çok büyük bir sorun gibi algıladık hep ama gerekli sanırım daha özgür olabilmemiz için. Aklımıza yeni bir etkinlik geldi mi hemen günlük planda değişikliğe gidebiliriz. Yenilikçi yaklaşımınız için teşekkürler. Başarılar diliyorum. Aaa bir dakika bir şey ekleyecektim:) 2. dönemi tamamen teorik dersler (kültürel miras-sanat eleştirisi) için ayırmışsınız. Bir ve ikinci dönem olarak ayrı ayrı değil de 4 hafta uygulama dersinden sonra teorik işlesek, tekrar uygulama, sonra tekrar sanat eleştirisi gibi. Planınızı bu şekilde değiştirmek istesek öğrenme alanlarını ve kazanımların yerlerini değiştirerek çözebiliriz sanırım. Yaptığınız şey ilgi çekici ama daha önce denemedik. Bir dönem boyunca kültürel miras ve sanat eleştirisi işlemek öğrenciler için sıkıcı olabilir mi? Her etkinlikten sonra "Ne çizeceğiz, ne yapacağız?" algısını birden kırmak zor olabilir kendi açımdan.