Gönderen Konu: Çevreci hidrojen pil  (Okunma sayısı 1351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742
Çevreci hidrojen pil
« : 14 Ağustos 2007, 18:55:18 »


TOBB ETÜ Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuvarı'nda, hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü olan 20 ila 100 watt arasında çalışabilen prototip üretildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuvarı'nda, hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü olan 20 ila 100 watt arasında çalışabilen prototip üretildi. Türkiye'deki yakıt pili çalışmalarına Haziran 2007'de başlayan ve Dr. Mehmet Sankır, Dr. Nurdan Demirci Sankır ve Bengi Aran'dan oluşan TOBB ETÜ araştırma grubu, kilowatt seviyesinde güç üreten pillerin üretimi için çalışmalarına devam ediyor. Araştırma grubunun temel hedefinin pillerin bütün bileşenlerinin Türkiye'de üretilebilmesi olan çalışma ile yakıt pili bileşenlerinin maliyetlerinin düşürülmesi ve ticarileştirilmesi de öngörülüyor.

Proton geçirgen yakıt pilleri, yüksek verim ve güç yoğunluğu ile geleceğin çevre dostu enerji kaynağı olma potansiyeline sahip. Yakıt pilleri otomobillerde, evlerde ve portatif cihazlarda güç kaynağı olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda proton geçirgen yakıt pillerinin pek çok askeri uygulaması (insansız hava uçaklarında, taşınabilir güç ünitelerinde ve hatta askerlerin elbiseleri ve benzeri ürünlerde) mevcut.
çok çalışmak zamanı