Görsel Sanatlar Platformu - GorselSanatlar.org

GENEL KATEGORİ => E Okul, Mevzuat ve Hukuki Konular => Konuyu başlatan: fatma70 - 20 Mart 2010, 10:25:23

Başlık: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: fatma70 - 20 Mart 2010, 10:25:23
Arkadaşlar Bedenciler bizden daha fazla çalışıyorlar ders saatini söke söke aldılar fazlasıyla hemde ya biz ne yapıyoruz.Buyrun çıkan kanunu sizde okuyun.Vallahi sinirimden deliricem yaa.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) temsilcilerinin de katıldığı “Haftalık Ders Programını Değerlendirme Çalıştayı”nda beden eğitimi dersinin haftada 4 saate yükseltilmesinin kabul edildiği bildirildi.

GSGM'nin internet sayfasında yer alan habere göre, bir süre önce yapılan düzenlemeyle beden eğitimi derslerinin bazı sınıflarda haftada bir saate indirilmesine karşı yükselen tepkiler sonuç verdi.

Başkent Öğretmenevi'de 15-16 Mart tarihleri arasında çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri Değerlendirme Çalıştayı”nda önemli kararlar alındı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü temsilen çalıştaya katılan heyetin başkanlığını yapan Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, dünyada sporda büyük başarı kazanan ülkelerden ABD, Rusya, İngiltere, Kore, Ukrayna ve İsveç gibi ülkelerde beden eğitiminin haftada 8 saat yapıldığına dikkati çekti.

Demirci, şöyle devam etti:

“Gelişmiş ülkelerde beden eğitimi, müfredatın yüzde 10'nuna tekabül eder. Bizde mevcut durum yüzde 3,5'tir. Çalıştayda beden eğitimi dersinin ilköğretimin bütün sınıflarında 4 saat zorunlu, ortaöğretim ve dengi okullarda ise haftada 2 saati zorunlu 2 saati seçmeli olmasını önerdik. Yapılan detaylı incelemeler sonunda önerimiz kısmen kabul edildi. İlköğretim, ortaöğretim ve dengi okullarda 2 saati zorunlu, 2 saati seçmeli olması kabul gördü. Bilindiği gibi beden eğitimi kategorisine giren satranç daha önce 1 saat seçmeli ders olarak müfredata girmişti.”

DERSİN ADI “BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR” OLUYOR

Toplantıda ayrıca beden eğitimi dersinin adının “Beden Eğitimi ve Spor” olarak değiştirilmesini teklif ettiklerini bildiren Demirci, şu bilgiyi verdi:

“Bu değişiklikle çocuklara teorik olarak da bir spor kültürü vermeyi amaçlıyoruz. Okul öncesi sporu sevdirme, bir seyir zevki kazandırma, özellikle olimpik branşlar hakkında bilgi sahibi yapma temel hedeflerimiz. Çünkü, Türk toplumu maalesef sporu futbol hariç seyretmiyor. Kaliteli, bilinçli seyirci sayısının olimpiyatlara ev sahipliğinde dikkate alınan donelerden biri olduğu unutmamalı.”

Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, çalıştayda alınan kararların uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kuruluna sunulacağını ve karara bağlanacağını sözlerine ekledi

Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: tanerbey - 20 Mart 2010, 13:12:17
Konuyla ilgili çok güzel bir atasözümüz var; "ağlamayana meme yok". Gerçi bizler de ağladık ama sadece kendi aramızda. Susup oturmakla, tepkinin eyleme dökülmesi arasındaki fark çok güzel ortaya çıktı.
Beden eğitimi öğretmenleri adına sevindim. Eğer sonuç gerçekten böyle olacaksa helal olsun diyorum onlara. Ama nedense içimde bi taraftanda bi şüphe var.
Şu andan itibaren kendi adımıza ne yapmak lazım bilemiyorum.
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: dbhi - 20 Mart 2010, 14:33:25
Bırakın ders saatini yükseltmeyi ellerinden gelse hepten kaldıracaklar.15 yıldır tüm zümre toplantılarınad söylüyor yazıyoruz.bu sene bölge başkanıuyım ilçeye detaylı bi rapor yolladım.çünki bu raporların bakanlığa gideceği söylendi.ha bi umut var mı ?zor...bunun dışında hangi platformda ne yapılabilir bende bilmiyorum taner bey gibi...
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: ömür banu - 20 Mart 2010, 20:03:01
ewet  bunu bir beden eğitimi öğretmeninden duymuştum bu hafta. bu değişikliğin sebebi,olimpiyatlardaki başarının gitgide düşmesi olarak açıklanıyor arkadaşlar. yani biz  ders saatimiz yükseltilsin diye ne yaparsak yapalım......sonuç bu.....ya da olimpiyatlara katılalım:))herbirimiz sanatkar sporcu olarak.kendi hazırladığımız dövizlerden de sırt no su yaparız.kimbilir bu çılgın korsan atletler de kim derler belki.belki birileribizi böyle görebilir ancak....şaka bir yanada bu duruma gerçekten bozuluyorum.teknik öğrenemeden  gidiyor yavrucaklar elimden..
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: discovery - 20 Mart 2010, 20:42:57
aslında görsel sanatlar dersinin içeriğinin ve isminin tamamen değişmesi lazım sosyal ve türkçe dersi programında yer alan kimi sanat tarihi konularınında yer aldığı sanat veya sanat eğitimi adı altında yeni bir program hazırlanmalı  hem teorik hem uygulamalı 2 veya 3 saatlik bu ders ayrıca sbs sınavında da sorumlu tutulmalı... olması gereken bence bu eyer böyle bir program hazırlanılmak istenirse bizde seve seve programın taslağının oluşturulması için çalışırdık. eyer birşeyler yapmak istiyorsak arkadaşlar bunun üzerine gitmeliyiz.. herkese iyi çalışmalar diliyorum :)
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: ..Ceylinin Annesi.. - 20 Mart 2010, 21:48:13
görsel sanatlar ve tarihi diye bizde dersimizin adını degiştirmek istesek acaba, ders saatimiz yükselirmi ziraa boyutu genişletmiş oluyoruz.. gülüyoruz aglanacak halimizee :(
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: rolyef - 21 Eylül 2010, 20:58:34
pastayı geçtik,ekmek derdindeyiz resmen.beden eğitimi öğretmenleri sanal alemde de,bulundukları yerlerde de mücadelelerini sürdürdüler ve kazandılar.ama benim gözlemlediğim kadarıyla bizim aramızda iletişim eksikliği var.hepimiz aynı şeyden şikayetçi olduğumuz halde ortak bir platformda sesimizi duyuramadık,birimizin önderlik yapması lazım.sanal alemde tepkimizi ortaya koyacak birşeyler yapmamız lazım.
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: derrr_in - 21 Eylül 2010, 21:22:38
Arkadaşlar ben bunu her zümre toplantısında dile getiriyorum ama bütün meslektaş arkadaşlarım sen uzaydan mı geldin dercesine bakıp "sen yeni öğretmensin anlaşılan" diyerek gülüyorlar.
 Beden Eğitimi öğretmenleri kadar organize olamıyoruz bu bir gerçek.
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: su_ry - 27 Ekim 2010, 09:54:50
kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz. en iyi ağlama aracı medya , basın yayın arkadaşlar mail atın.ben her gün atıyorum.siz de atın zaten adamlar haber arıyor.tabi dillendiren şikayetçi olanların sayı çok olmalı, tek tük ses çıkarmak yetersiz.ses çıkartınız, ses arkadaşlar.dizlerimiz acıdı kimsenin haberi yok .
Başlık: Ynt: Hala Uyumaya Devam Edecek miyiz.?
Gönderen: ilker - 27 Ekim 2010, 09:58:31
http://www.gorselsanatlar.org/dersimize-sahip-cikiyoruz/
kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz. en iyi ağlama aracı medya , basın yayın arkadaşlar mail atın.ben her gün atıyorum.siz de atın zaten adamlar haber arıyor.tabi dillendiren şikayetçi olanların sayı çok olmalı, tek tük ses çıkarmak yetersiz.ses çıkartınız, ses arkadaşlar.dizlerimiz acıdı kimsenin haberi yok .