Gönderen Konu: corel draw da yazdıgım kitap.  (Okunma sayısı 13292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı "ArZu"

  • arzu
  • Arkadaş
  • Uzman
  • *
  • İleti: 1.222
  • Karizma Puanı: 209
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2008, 21:54:09 »

 560a   560a   560a  560a   560a  teşekkürler Hakancığım 

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2008, 22:01:32 »
cok saolun arzu hocam.. 174 sayfalık bir kitap. ama önemli olan kitap degil . yani oda önemli benim için. yani nasıl desem bir çeşit anne gibi düşünün benide oda benim sancılarla dogurdugum ve ortaya cıkardıgım bir evlat... sadece bunu hamilelik dönemi biraz uzun dedigim gibi baştada 8 yıllık tecrube ve 2 yıllık calışma sonucu.. uzun bir hamilelik yanii.... 380a 380a
devamı gelecek, fakat önemli olan burdaki dizaynları kullanılan yöntemleri sizlerinde kullanabileceginizi düşünüyor olmam. ve elimden geldigincede yardım ederim.
isteyene programın egitim cdlerinide cogaltıp yollarım.
isterseniz ben kendim evde çalışır ürününüzü size yollarım.
önemli olan paylaşım degilmi.
resim den anlamıyor olabilirim.
ama bu gibi kitaplarda görsel sanatlarda diye biliyorum.
yani sizlere ders vermiş olmak istemiyorum, kusuruma bakmayın ama ...  440a
sürçi lisan ettiysem affola...
mutlu kalın... 380a 560a 380a 560a

Çevrimdışı Fîģũ®âtĩƒ

  • :)
  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 5.203
  • Karizma Puanı: 1637
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #12 : 27 Nisan 2008, 22:02:43 »
kitabınızdan dolayı tebrik ederım sizi  560a

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #13 : 27 Nisan 2008, 22:06:50 »
sadece burdaki sitemizde degil. diger sitelerdede arastırdım ve bi kaç güzel şey yakaladım. sırası gelmişken paylaşayım isterseniz..

"Güzel sanatlar Nedir
güzel sanatlar
insanda heyecan ve hayranlik uyandiran sanatlar. bu sanatlar marangozluk, demircilik, dülgerlik gibi, el işinden çok ,ruh ve duyguyu ilgilendiren sanatlardir.
güzel sanatlar içine, ortaçağ bilginleri tarafindan on sanat sokulmuştur. bunlar da: sarf (dilbilgisi), nahiv (sözdizimi), ilmi beyan (güzel konuşma bilimi), belagat (güzel konuşma bilimi), hesap felsefe, musiki, hendese geometri), ilmi heyet (astronomi) idi.fakat bunlardan çoğu, bilimler arasina
girmiş ve güzel sanat olmaktan çikmiştir. güzel sanatlarin çeşitleri:
1 - edebiyat: kelimelerle yapilan bir güzel sanattir. nazim ve nesir yolundaki bütün eserler bu kola girer.
2 - resim: yağli, sulu ya da kuru boyalarla bir zemin üzerine çizgiler çizme ve boyama suretiyle yapilan güzel sanattir. resim yapan sanatçiya ressam adi verilir.
3 - heykel: ya tabiatta var olan ya da hayalde canlandirilan varliklari,taş, çamur, tahta, maden gibi maddeler kullanmak suretiyle üç boyutlu olarak yapma işidir. heykel yapanlara heykeltiraş adi verilir.
4 - mimarlik: insanlarin estetik zevklerine hitap edecek şekilde yapilar yapmaktir. Tarihî olmak özelliğini kazanmiş yapitlar, tapmaklar .camiler, saraylar, bir medeniyetin en güzel eserlerini meydana getirirler. sanatçilarina mimar adi verilir.
5 - musiki: sesleri melodi haline getirme sanatidir. musiki, pek çok bölümlere, ayrilir. musiki bestecilerine musikişinas denir.
6 - Tiyatro: bir hikâyenin, sahnede, oyuncular tarafindan canlandirilarak, temsil edilmesi sanatidir. bugün Tiyatro eserleri, sinemalarda, radyolarda, televizyonlarda yer almaktadir. eseri oynayan sanatçilara aktör, aktris adi verilir.
7 - dans: musikiye uyularak yapilan ritmik hareketlerdir. pek çok çeşitleri vardir.
bunlarin dişinda olarak, bugün, sinema ve fotoğrafçiliği da güzel sanatlar arasinda sayanlar vardir.

+ + + + + + + + +

güzel sanatlar ile ilgili başka bir yazı:

sanat genel olarak önce iki gruba ayrılır: a) Pratik sanatlar / endüstriyel sanatlar (zanaat), b) Güzel sanatlar.
Güzel sanatlar deyince aklımıza, insan yaratıcılığı, insanın ilk çağlardan bu yana kendini ifade ettiği, tam yetkinleşemediği dönemlerde, çizgi, boya, kil yoluyla içini döktüğü biçimler, desenler, çeşitli oluşumlar geliyor. Yetkinleştiği dönemlerde ise, örnekler çok çeşitli. Sözgelimi, ünlü rönesans sanatçıları, yapılar, anıtlar, köprüler, müzeleri dolduran resimler, sonra şiirler ya da Mimar Sinan'ın camileri, çeşmeleri, köprüleri .. Derken günümüzün sanat eserleri, insan aklıyla duygularının estetik beğenisiyle yaratıcı gücünün ortaya koyduğu, bilim ve teknolojinin de en üst seviyelerindeki çağımız sanatçılarının sanat ürünleri : Çağdaş resim, heykel, roman, Tiyatro, sinema, çelik ve cam yapılar, incecik kullanım eşyaları, sesin, ışığın, rengin, oyun gücünün birleştiği büyük sahne olayları, türlü tasarımlar.
Acaba güzel sanatları nasıl sınıflandırabiliriz?
Geleneksel ve çağdaş olmak üzere iki biçimde sınıflamak, bize bazı kolaylıklar getirebilir.
Geleneksel sınıflama, güzel sanatları, hitap ettiği duyu organlarına göre sınıflar. Sözgelimi "görsel sanatlar" (plâstik sanatlar), göze ve görmeye dayanan sanatları, resim, heykel, mimari gibi dalları bir grupta topluyor. Fonetik sanatlar, müzik ve türleri ile edebiyatı; ritmik sanatlar ise, hem görme ve hem de hareketle ilgili olan sinema, opera gibi sanatları kapsamaktadır.
Ancak, bu sınıflandırmanın ister istemez dışında kalabilen bazı türler de olabiliyordu. Sözgelimi, karikatür veya seramik gibi. Bu sebeple, daha çağdaş bir sınıflandırmaya gerek duyulmuştur. Bu sınıflama, söz konusu edilen sanat dalının niteliği ve tekniği gözönünde bulundurulmaktadır. Buna göre, şöyle bir sınıflandırma yapılabilir :
Yüzey Sanatları : Tüm iki boyutlu sanat çalışmaları, yani bir eni ve bir boyu olan kâğıt veya tuval üzerine, bir duvar ya da kumaş üzerine uygulanan sanatlardır: resim ve türleri ( Yağlı boya, Sulu boya, baskı sanatları, afiş, grafik çizimler ), duvar resmi, minyatür, karikatür, fotoğraf, batik, süsleme vb.
hacim Sanatları : Üç boyutlu sanat çalışmalarıdır. Sözgelimi heykel, seramik, anıtlar gibi.
Mekân Sanatları : İç ya da dış mekânı içine alan ya da düzenleyen sanat dallarıdır. En başta mimarî olmak üzere (bahçe mimarîsi, peyzaj mimarîsi), çevre düzenlemesi gibi mekâna ilişkin tüm tasarım çalışmaları.
Dil Sanatları : edebiyat ve yazı türlerini kapsayan sanatlardır: roman, hikâye, şiir, deneme, Tiyatro metni, film senaryosu vb. gibi.
Ses Sanatları : Müzik ve bütün türlerini kapsayan sanatlardır : Halk müzikleri, klâsik müzikler gibi.
Hareket Sanatları : İnsanın, bedeniyle anlatım gücü kazandırdığı sanatlardır: Bale, dans türleri, Halk dansları, pandomim vb.
dramatik Sanatlar : İnsanın, eyleme dönüşmüş ifadelerle kendini veya bir olayı, bir olguyu anlattığı sanatlardır: Tiyatro, opera, müzikal oyun, kukla gibi sahne sanatları, sinema, gölge oyunu gibi türleri buna örnek olarak gösterebiliriz.
Böylece, bütün sanat dallarını içine alan bir sınıflandırma yapmış olduğumuzu söyleyebiliriz."
üssteki yazı alıntıdır..
 
 560a 560a 560a

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #14 : 27 Nisan 2008, 22:09:15 »
teşekkür ederim hale hocam. konuyu uygun bir yerde acabilecegim söylenmişti. sizlerinde verdigi bilgilerin ışıgında şöyle bir düşündüm. bu program da bir nevi grafik ile ilgili. bu nedenle bu topic de actım..
ilerde bakar düznleriz konustugumuz gibi. umarım herşey yolunda gidiyordur.. bi olumsuzluk varsa bilgilerinizi ve uyarılarınız bekliyorum.. teşekkürler..
mutlu kalın... 560a 380a 560a 380a

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #15 : 28 Nisan 2008, 00:55:18 »
sevgili tanerbey. deniz hocam, aysegül hocam, nalan hocam, menkeşe hocam ve hale hocam,,, yorunlarınız ve katkılarınız için tek tek yerine toplu olarak teşekkür etmeyi düşündüm. haliyle mesajlarım da uzun olunca bunu daha uygun gördüm. tekrar teşekkürler...
mutlu kalın..... 380a 560a 380a 560a

Çevrimdışı Tutku

  • tutku
  • Arkadaş
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.265
  • Karizma Puanı: 338
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #16 : 28 Nisan 2008, 01:05:28 »
fishman-Hakan, öncelikle yürekten kocamaaan bir tebrik. 560a Benim gibi eski olanlar belki yeni bilgisayar kullanımı, grafik tasarım vb. dan anlamıyor olabilir, aramızdaki gençler eminim biliyorlardır. Tam da çıkıyordum, çıkışımı yapmıştımki bu konu gözüme takıldı ve hemen okudum. yaptığınız çalışma gerçekten de çok iyi olmuş. Şöyle yeni çöken uyku haliyle net bir şeyler yazamayacağımı anlayıp şimdilik tebrik edeyim istedim, +1 yetmez böyle bir çalışmaya ama...
bu programdan haberdar ettiğiniz için ayrıca teşekkürler. Diğer +1 i 2 saat engelden sonra artık yarın eklerim, hoşçakalın. 560a

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #17 : 28 Nisan 2008, 01:07:57 »
teşekkür ederim tutku hocammm. alacagımı hatırlatırım merak etmeyin... 380a 380a
şaka bir yana saglıklı ve mutlu kalın..... 380a 560a 380a 560a

fishman

  • Ziyaretçi
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #18 : 28 Nisan 2008, 18:15:08 »
genel müdürümüzün ve kendi müdürümüzün önsözleride bana ait. saolsunlar bizim adımıza kendisi bi şeyler yazsın demişler. işin ilginç yani genel müdürün onayına sunulurken, heh tamam bende bunlardan bahsedecektim demesi.... 380a 380a 380a

Çevrimdışı ƒĬřŲżξ

  • Arkadaş
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.416
  • Karizma Puanı: 410
corel draw da yazdıgım kitap.
« Yanıtla #19 : 28 Nisan 2008, 18:41:24 »
tebrikler tebrikler hakan kardeşimm ne muhteşem bir çalışma azmin var çok sevindim
maalesef insanın yaratıcı fikirlerine sahip çıkma ya da bende öyle düşünmüştüm gibi konuşmalar oluyor
başarılar diliyorum  ama benden çekeceğin var ona göre  380a
photshop dersleri ile ilgileniyorum bu aralar burda bir öğretmenimize soruyordum oda yok bu aralar sana sorum olduğunda sorabilirmiyim +111111111111 560a 560a 560a