Chermayeff 1950’lerin ortalarından beri New York’ta, ortağı Tom Geismar’la birlikte çalışan bir grafik tasarımcısıdır. Kolajları bugüne dek ABD, Avrupa ve Japonya’da sergilenmiş ve kitaplaştırılmıştır.
“Chermayeff’in kolajlarının birçoğu, hatta en basit kompozisyonları bile, gözü önce tutan sonra da iten aktif bir yüzey barındırır. Ama Chermayeff’in yapıtları aynı zamanda çokboyutludur; zihni kavram katmanları arasında hareket ettirirler, her katman bir başkasına doğru eğilir. Yüzeydeki görüntü sadece egemen metindir, içindeki altmetinler yapıtı katmanlı anlamlarla zenginleştirir.
Tom Geismar’la ortak olduğu Chermayeff &Geismer firması adı altında gerçekleştirilen ve dünya çapında tanınan birçok amblem, logo ve tasarıma ev sahipliği yapıyor.
Chermayeff, kolâjlarını dünyanın dört bir yanından topladığı gündelik yaşama dair eşyalardan oluşturuyor. Eski konserve kutusu, eldivenler, atılmış karamela kâğıtları gibi sokaklardan topladığı nesnelerin yanı sıra meslektaşlarının gönderdiği görsel malzeme içeren zarflar da yapıtlarının hammaddesini oluşturan ögeler arasında. Sanatçının Amerika, Avrupa ve Japonya’da sergilenen ve kitaplaştırılan kolâjları daha çok portre çalışmalarından oluşuyor. Chermayeff’in: “Bu kişileri belli bir komik kavrayışla düşünüyorum” ifadesini kullandığı muzip portreleri arasında abartılı, hafif budala görünümlü, telaşlı, bilmecemsi, asık suratlı, mıymıntı, bastırılmış tipler ile Paris kefelerinin müdavimi okullu kız ve casuslar gibi ilginç karakterler de yer alıyor(*).
Chermayeff’in “kolaj heykelleri” ise sergideki en çarpıcı çalışmalar; sanatçının hayal dünyasından doğan ve gelişen düşsel varlıklar. Eski bir ahırdan tahta parçaları, çay topağı, afyon kabı, bronz şezlong menteşesi, salata kâsesi, atılmış benzin bidonu, su kabağı, çelik alışveriş arabası parçası, tarak ve ayakkabı kalıbı gibi gündelik hayata dair nesneler bu düşsel varlıkların maddeye dönüşmesini sağlayan malzemeler.
20. yüzyılın en önemli grafik tasarımcıları arasında anılan Chermayeff ile ortağı Geismar’ın kurduğu Chermayeff &Geismar’ın son 50 yılda gerçekleştirdiği tasarımların sergilendiği bölümde ise dünyaca ünlü kuruluşların
( armani,National Geographic,NBC,Showtime,Greygroup vb...) kurumsal kimlik çalışmalarının yanı sıra
Türkiye’den Arçelik, Aygaz, Demirdöküm, Koç Holding, Koç Üniversitesi,show tv,Mobil Petrol Şirketi, Opet, Otosan, Pera Müzesi, Rahmi Koç Sanayi Müzesi, koçtaş,Tüpraş ve Yapı Kredi’nin amblem çalışmaları da yer alıyor. http://www.cgstudionyc.com/