SEVGİLİ ARKADAŞLAR BİR TÜRLÜ SAĞLIKLI VE HATTA SÜREKLİ BİLGİ AKIŞI SAĞLAYAMIYORUZ ...LÜTFEN FACE DEKİ ANADOLUNUN HER YERİNDEN RESİM ÖĞRETMENLERİ ET. DE TAKİP EDİN .....
...
BİR SAAATİM DAHA OLSA…
Sanat eğitiminin örgün ve yaygın eğitim içindeki tanımını şöyle yapmak mümkündür: Kişinin duygu, düşünce ve izlenimlerini anlatabilmek, yetenek ve yaratıcılığını estetik bir seviyeye ulaştırmak amacıyla yapılan eğitim faaliyetlerinin tümü.
Sanat eğitimi; kişiye estetik yargı yapabilme konusunda yardımcı olmayı amaçlarken, yeni biçimleri hissedip, eğlenmeyi ve heyecanlarını doğru biçimlerde yönlendirmeyi öğretir. Demek ki sanat eğitimi, sanatçı yetiştirmeye değil; yetiştirmek durumunda olduğu her kişiyi yaratıcılığa yöneltip, onun bilgisel, bilişsel, duyusal ve duygusal eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.
Sanat eğitimi, her yaştaki birey için gereklidir ve insan hayatında önemli bir yer tutar. Sanat eğitimi; bireyin yaratıcı güç ve potansiyellerini eğitmek, estetik düşünce ve bilinci örgütlemek için gereklidir. Sanat, bireyin sosyal ilişkilerini ayarlamasını, işbirliği ve yardımlaşmayı, doğruyu seçme ve ifade edebilmeyi, bir işe başlayıp bitirme sevincini tatmayı, üretken olmayı sağladığı için gereklidir. Sanat eğitimi, gözlem yapma, orijinalite buluş ve kişisel yaklaşımları destekler, pratik düşünceyi geliştirir. Olayları, olmadan da beyinde gerçekleştirebilme gücünü arttırır. Bireyin el becerisini geliştirir ve sentez yapmasına yardımcı olur
Sanat eğitimi rastlantısal olarak kimi yönelişleri, kimi becerileri ya da yetenekleri ortaya çıkarabilirse de, sanat eğitiminin salt temel amacı bunlar değil; hayatı değerli kılmak ve ondan zevk almayı sağlamaktır. Yani sanat eğitimi; insanı hedef alan ve onun mutluluğu için, insan anlayışına uygun nesiller yetiştirmeyi amaçlar. Sanat eğitimi; zihnin bir boyutu olan sanatsal zekânın beslenmesi ve geliştirilmesini, bununla birlikte ona, insan ve insana bağlı değerleri iletmeyi hedefler.
Değerlerle düşünmeyi, nitelikleri fark etmeyi öğrenen kişinin estetik bakışı ve görüş alanı genişler. Beğenileri sığ, yalnız kendi sevdiklerini güzel kabul eden insanlar yerine, çevresine ve sanat eserlerine onların kendi nitelikleri, sanatsal dilleri ve kültürel birikimleri doğrultusunda yaklaşan insanlar yetiştirmek, sanat eğitiminin amaçları içinde yer alır.
Tüm bu açıklamalar ışığında
İlk ve orta öğretim de bir saat olan resim derslerinin en az iki saat ve zorunlu olması
Sanat eğitiminin içerik olarak daha iyi uygulanabilmesi için okullara atölye standardının getirilmesi ve zorunlu olması
Birinci Sınıftan İtibaren Sanat Eğitimi Derslerinin Alanında Uzman Olan Resim
Öğretmenlerince Verilmesi
Görsel Sanatlar Öğretmenlerinin Atamalarının Arttırılması
Teknoloji Tasarım Derslerinin Resim Öğretmenlerinin Maaş Karşılığı Girebileceği
Dersler Arasına Alınması
Sonuç olarak;
Var olan resim programının uygulanabilir olabilmesi için resim derslerinin öğrencinin tüm öğrenim hayatı boyunca haftada en az iki saat zorunlu olarak verilmelidir.