Gönderen Konu: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar  (Okunma sayısı 51504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali2007

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #40 : 17 Eylül 2013, 13:15:42 »

ben yükleyemiyorum

Çevrimdışı günay KAYA

  • Yeni Üye
  • İleti: 17
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #41 : 17 Eylül 2013, 14:48:39 »
                  ANAMUR ORTAOKULU  2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
       1.DÖNEM GÖRSEL SANATLAR DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ 
                                          TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ : 17/09/2013
ZÜMRE NO : 1
TOPLANTI YERİ VE SAATİ : ÖĞRETMENLER ODASI   
TOPLANTIYA KATILANLAR:MEVLÜT YILMAZ GÜNAY KÖROĞLU
GÜNDEM:

1-Görsel Sanatlar Dersi Müfredat Programının incelenmesi
2-Eğitim-öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler,
3-Yıllık ve günlük planlar,
4-Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin durumu,
5-Atatürkçülük konularının incelenerek yıllık plana aktarılması,
6-Yöntem ve tekniklerin tespiti,
7-Ders araç-gereçlerinin tespiti,
8-Ölçme ve değerlendirme,
9- Öğrenim güçlüğü çeken öğrencilerin bu problemlerinin ortadan kaldırılması için alınması gereken önlemler.
10- Yenilenen programa göre önceki senelerde yaşanan sıkıntılar ve yılık ve günlük planlarının hazırlanmasında gidilecek yöntemler
11-Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği,
12-Eğitim- öğretim kalitesinin yükseltilmesi,
13-Sergiler ve yarışmalar ,
14-Türk dilinin doğru kullanılması için alınacak önlemler ,
15-Atık malzemelerin değerlendirilmesi,
16-İnternet ve bilişim teknolojilerinin kullanımı,
17-Dilek ve temenniler.

          Görsel Sanatlar Zümre Öğretmeni, Mevlüt Yılmaz,Günay KÖROĞLU  Murat ARISOY başkanlığında toplanmış, yukarıdaki gündem maddelerini görüşerek aşağıdaki kararları almıştır.

1-Görsel Sanatlar Dersi Müfredat Programının incelenmesi:

            T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 351 sayı ve 11.09.2006 tarih ile yayımladığı İlköğretim Görsel Sanatlar (1-8. Sınıflar) Dersi Öğretim Programı incelenmiştir.
           Yapılacak tüm çalışmalarda genel amaçlara, Görsel Sanatlar eğitiminin ilkelerine, çocuk resminde gelişim basamaklarına uyulacaktır. Üç öğrenme alanına ait kazanımlar ve etkinlikler öğretmen kılavuzunda belirtilmiştir. Etkinlikler tavsiye niteliğindedir ve birden çok kazanıma yönelik kullanılabilecek, bu etkinlikleri olduğu gibi ya da çeşitli değişiklikler yaparak da uygulayabilecektir.
2- Eğitim-öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler:
--Ders saatlerinin yetersiz olması  --Atölye olmaması, Öğrencilerin malzeme problemi Sınıfların kalabalık olması vb. durumların olması.

3-Yıllık ve Günlük Planlar:
    Yıllık planlar, kılavuz kitapta belirtilen kazanımlar, etkinlikler vb. göre, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak  hazırlanacaktır.

4- Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin durumu  :
            Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin durumu  okul rehberlik servisinden öğrenilecek ve Bep uygulaması yapılacaktır. ( Kaynaştırma yoluyla eğitim-öğretimlerine devam eden öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler, programında yer alan amaçlara göre değerlendirilir. )

5- Atatürkçülük Konularının İncelenerek Yıllık Plana Aktarılması:
            Atatürkçülük konuları “Görsel Sanatlar Dersi Öğretim programındaki sınıf kazanımları ile ilişkilendirilerek kazanım tablolarında ve açıklamalı olarak her sınıf için ayrı ayrı tablolar halinde gösterilmiştir.

6-Yöntem ve Tekniklerin Tespiti :
                  Dersin işlenişinde yöntem olarak anlatım,  beyin fırtınası,  inceleme,  gözlem,  soru-cevap, dramatizasyon, teknik olarak da karakalem, suluboya, pastel,guaş,yağlı boya,  kolaj uygulamaları yapılacaktır .

7-Ders Araç-Gereçlerinin Tespiti:
             Her okul kendi  imkân ve olanaklarına göre belirleyecektir. Resim kağıdı 35X50 veya 25x35 santimetre boyutlarında, H,2H, 2B,4B resim kalemi, suluboya, pastel boya, fon kartonu, Guaş, yağlı boya,palet, ince ve kalın olmak üzere iki fırça, cetvel, makas, renkli kağıtlar, yapıştırıcı   ,  resim dosyası, ürün dosyası için telli dosya,A4 kağıtları,oyun hamuru. Bunların dışındaki malzemeler   öğrencilere bir hafta önceden bildirilecek

8-Ölçme ve Değerlendirme:
          Öğrenciler bütün öğretim etkinliklerine etkin olarak katılmakta , öğretmen ise bu süreç içinde öğrenciyi yönlendiren , ona yardımcı olan ve öğrencinin kendisini geliştirmesinde yol gösteren bir rehber konumunda bulunmaktadır.
          Kılavuz kitapta belli başlı ölçme –değerlendirme teknikleri ile araçlarına değinilmiş , bu  derste kullanılabilecek ölçme araçları örnekleriyle beraber  verilmiştir. Bu ölçme araçlarının kullanılması zorunlu kılınmamıştır.(17)Öğretmen ihtiyaç duyduğunda , uygun gördüklerinden bir ya da birkaçını seçerek ve sürecin amaçlarına göre düzenleyip kullanabilecektir.
          Zümrece kararlaştırılan ölçme – değerlendirme formatı:
--İki  ders içi performans    ---Bir  ürün dosyası    ---Bir  proje (alındığı takdirde)    şeklinde olacaktır. Bu notların aritmetik ortalaması öğrenci başarısını gösterecektir.
         Öğretmenin tercihine ve amacına bağlı olarak kontrol listeleri ve gözlem formları kullanılabilecektir. Öz değerlendirme formlarından ve grup değerlendirme formlarından not verilmeyecek, öğrencinin kendisini ifade etmesi ve etkili bir öğrenme için kullanması sağlanacaktır
.
          20 Ağustos 2007 /26619 srg yayınlanan MEB İ.Ö kurumları yönetmeliğine göre sınav ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
           Değerlendirme sonuçları, öğretmen not çizelgelerine puan olarak yazılacaktır.






   Puanların not değeri ve derecesi aşağıda gösterilmiştir.

       PUAN     NOT     DERECE
       85-100       5        Pekiyi
       70-84         4         İyi
       55-69         3        Orta
       45-54         2        Geçer
       0-44           1        Başarısız

          Sene başında öğrencilere  ve velilere  sınavdan kaçışın olmayacağı, bir şekilde çalışmanın öğretmene ulaştırılması gerektiği hakkında bilgi verilecektir.
          Sınava girmeyen veya çalışmasını teslim etmeyen öğrenciler tespit edilecek , okul idaresi tarafından velisi çağrılacak ve öğretmenin veli ile görüşmesi sağlanacaktır. Veli gelmediği takdirde yönetmeliğin 38. maddesi gereği uygulanacaktır.(Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya proje ve ödevini teslim etmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez ; ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dahil edilir.)
          Projeler alındıkları yarıyılda değerlendirilecektir. Öğrenciler öğretmenin daha önceden hazırlamış olduğu dereceli puanlama anahtarının bir örneğini alacaklardır.Böylece değerlendirme sürecinde nelere dikkat etmesi gerekeceğini bilecektir.Proje ödevine yönelik konular ve değerlendirme ölçekleri ekte sunulmuştur.
           Dersimizde performans ödevi yerine geniş kapsamlı olan süreç dosyası niteliğinde bir  ürün dosyası hazırlattırılacaktır. Ürün dosyasının içinde: Kapak , İçindekiler , Önsöz , tüm ürünler ve çalışmalar bulunacaktır.Öğrenci ürün dosyası içindeki ürünlerin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olacaktır.
9- Öğrenim güçlüğü çeken öğrencilere, herhangi bir baskıda bulunmadan, sanata duyarlılığı geliştirilmeye çalışılarak, el kaslarının gelişmesi esas alınarak, öğrencinin bireysel kabiliyetlerini ön plana çıkararak, çalışma disiplini sağlaması ve arkadaşlarıyla uyumlu ders yapabilmesi esas alınacaktır.
10-Önceki sene tamamlanan yeni program müfredatında yaşanan sıkıntılar da göz önüne alınarak, bu sene hazırlanacak yıllık planlardaki etkinlikler daha dikkatli seçilecektir. Öğrencilerin seviyesine uygun olacak şekilde müfredattaki konuları daha rahat işleyebilmek için farklı etkinliklerle yıllık planlar hazırlanacaktır. Kılavuz kitapların gelmesiyle birlikte de günlük planların hazırlanmasına gerek kalmamıştır.
Dönem boyunca gözlem formları, kontrol listeleri ve dereceli puanlama anahtarları kullanılarak, öğrencilerin ders içi etkinlik notları verilecektir
11-Diğer Zümre Öğretmenleriyle İşbirliği:
        Diğer derslerle ilişkilendirmeler sembolü ile kılavuz kitaplarda ve planlarda gösterilmiştir. Türkçe, Fen ve teknoloji, Matematik ve Sosyal bilgiler dersleri ile ilişkilendirmeler yapılmıştır.

12- Eğitim- öğretim kalitesinin yükseltilmesi :
      Kalitenin yükseltilebilmesi için :
 -Not verme amaçlı değil ,  kendilerini ifade etme ve etkili bir öğrenme için çalışma yapılacaktır..
---Her öğrencinin çalışması sergilenecektir.Kopya ve başkalarına yaptırılan çalışmalar dışında  sergilemede iyi- kötü kıstası aranmayacaktır.



13-  Yarışmalar:
       Yarışmalarla ilgili gelen şartnameler incelendikten sonra uygun olan yarışmalara, ilgili ve yeteneği olan öğrencilerin katılımları sağlanacaktır.

14- Türk dilinin doğru kullanılması için alınacak önlemler :
      Türk dilinin ve bitişik el yazısının doğru kullanılmasına, sayfa kenarlarında uygun boşlukların bırakılmasına  dikkat edilecektir.

15-Atık malzemelerin değerlendirilmesi:

      Yaşadığımız çevreye karşı  sorumluluklarımız açıklanacak, temiz ve sağlıklı bir çevre için öğrencilerde çevre bilinci oluşturulmaya çalışılacaktır.Bu nedenle kağıt, plastik vb. geri dönüşümü olan malzemelerin okullarda biriktirilmek üzere gerekli yerlerde depo edilmesine , çöpe atılmamasına dikkat edilecektir.

16-İnternet ve bilişim teknolojilerinin kullanımı:

        Öğrencilerin gerekli konularda internet ve bilişim teknolojilerinden imkânları ölçüsünde yararlanmaları istenecektir.       
         Yapılan araştırmalar internetten olduğu gibi alınmamalı, inceleme ve elemeler yapılarak alınmalı, bilinmeyen kelimeler araştırılıp öğrenilmelidir. (Öğrencilere bu ödevlerini özellikle kendilerinin yapmaları, internet cafe yetkililerine ve büyüklerine sipariş vermemeleri gerekçeleriyle anlatılmalıdır.)

17-Dilek ve Temenniler:

 Sağlıklı, başarılı bir yıl olması dileğiyle toplantıya son verildi.


                                                                                               
   Mevlüt YILMAZ                      Günay KÖROĞLU                    Murat ARISOY      
Görsel Sanatlar Öğretmeni      Görsel Sanatlar Öğretmeni          Müdür   Yardımcısı






                                                                                              OKUL MÜDÜRÜ

   Mustafa Kayabaşı
GÜNAY

Çevrimdışı günay KAYA

  • Yeni Üye
  • İleti: 17
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #42 : 17 Eylül 2013, 14:51:15 »
GEREKTİĞİNDEN KİBAR OL.... TANIDIĞIN HERKES KENDİ SAVAŞINI YAŞAMAKTA ZATEN........     ÇOK DOĞRU
GÜNAY

Çevrimdışı esne

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #43 : 17 Eylül 2013, 18:00:33 »
teşekkürler :)
 

Çevrimdışı ayşinnur

  • Üye
  • *
  • İleti: 52
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #44 : 18 Eylül 2013, 21:42:39 »
selammm internet sitesini açamıyorum ne yapmam lazım teşekkürler

Çevrimdışı BUSEFE

  • Yeni Üye
  • İleti: 1
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #45 : 19 Eylül 2013, 09:30:47 »
sadece 5 ve 6.sınıflar var .7 ve 8.sınıfları göremedim.

Çevrimdışı ofli

  • Üye
  • *
  • İleti: 29
  • Karizma Puanı: 5
  • 61_TS_61
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #46 : 19 Eylül 2013, 15:09:58 »
teşekkürler
Fatihiin fethettiği,
Yavuzun yönettiği,
Kanuninin doğduğu,
Karadenizin zümrüt kenti TRABZON...
 
( M u a l l i m-i   o f l i )

Çevrimdışı manolyagonca

  • Üye
  • *
  • İleti: 37
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #47 : 20 Eylül 2013, 19:57:46 »
teşekkürler

Çevrimdışı ömür banu

  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 3.263
  • Karizma Puanı: 677
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #48 : 23 Eylül 2013, 09:04:27 »
teşekkürler.. bu planların aynısı gecen yıl baska bir arkadaş paylaşmıştı :)

Çevrimdışı e.t.

  • elif
  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 5.099
  • Karizma Puanı: 1090
Ynt: 2013-2014 5,6,7,8 yıllık planlar
« Yanıtla #49 : 23 Eylül 2013, 14:56:50 »
teşekkürler.. bu planların aynısı gecen yıl baska bir arkadaş paylaşmıştı :)

 380a ...sen benden cesur çıktın arkadaşım...utandırmamak için yazmamıştım.. 110b