Gönderen Konu: —22–23–24 Ağustos’ ta Kültür Sanat Festivaline hepimiz davetliyiz. Ahmet Nuray  (Okunma sayısı 1741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetnuray

  • Ziyaretçi

DÜNYACA ÜNLÜ PEDAGOJİ SANATÇISI AHMET NURAY 17 SENE ARADAN SONRA ANADOLU TURUNA ÇIKIYOR
(Eklenme tarihi:04.08.2008)

—22–23–24 Ağustos’ ta Kültür Sanat Festivaline hepimiz davetliyiz. Ahmet Nuray

Ahmet Nuray ile röportaj: Berrin Savaşcı
—Sayın Ahmet Nuray yurtdışı faaliyetlerinizi biliyoruz. 17 sene aradan sonra Neden Avrupa ya da Amerika değil Anadolu turuna çıkıyorsunuz?

A.N—Anadolu canım Anadolu, taşına toprağına kültürüne canım kurban Anadolu.
Yedi düveli gezdim, gördüm, öğrendim, öğrettim. Kâh mutlu, kâh mutsuz anlarım oldu. Hiçbir zaman Anadolu’nun sımsıcak sevgisinin mutluluğunu hissedemedim.

—Anadolu turunuzun başlangıcı neresi olacak?

A.N—Denizli Bekilli Kaymakamının daveti üzerine Anadolu’yu tekrar gezmenin, görmenin hissetmenin zevkini yaşayacağım için Sayın Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ‘e şükranlarımı sunarım.

—Festivaller hakkında neler düşünüyorsunuz?

A.N -Anadolu’nun bağrında çeşitli kültürel etkinlikleri yaşatacak on binlerce festival düzenleniyor. Yöre halkını kendi kültürlerini tanıtabilmek için mahallî olarak yaptıkları tanıtım yetersiz kalıyor. Ulusal basının, medya yetkililerinin yardımları şart ancak büyük kentlerde yaşayan Türkiye nüfusunun yarısı bu festivallerden haberi olmuyor veya festival bitimin de haber olarak duyuruluyor. Haberin esas amacı etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlara festivaller hakkında daha önceden bilgilendirilmeli.

—Bekilli’de ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz?

A.N -Bekilli Kaymakamının daveti üzerine festival tarihinden birkaç gün önceden yola çıkacağız. Diğer festivallere davetli olduğumuzdan dolayı fazla kalamayacağız. Ancak Bekilli Kaymakamını isteği doğrultusunda istediği proje gerçekleşirse toplam 15 gün kalabiliriz.

—Anadolu’da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artması festivaller yolu ile sağlanabilir mi?

A.N -Tabiî ki evet özellikle festivaller, sanatın beşiği olan Anadolu’nun tanıtımı için sanatçı ve sanatseverleri buluşturacak mekânlar olarak tanımlıyorum diğer bir deyişle festivaller: sanatçılar için açık hava galerileri olarak tanımlanmalıdır.

Sayın Ahmet Nuray’a Sanata ve Kültüre katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. 22-23-24 Ağustos tarihleri arasında Denizlinin şirin İlçesi Bekilli’nin Kültür Sanat ve Üzüm Festivaline bütün vatandaşlarımız davetlidir.Saygılarımla.

Berrin Savaşcı: Sanat Eleştirmeni




Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742
bende az önce kişisel sitenizi gezdim projeleriniz oldukça kapsamlı ve yararlı davetiniz içinde çok teşekkürler ahmet bey denizlide bulunanlar için kaçırılmaz bir fırsat 360a
çok çalışmak zamanı

Çevrimdışı Aź€Сãn

  • Tecrübeli
  • ***
  • İleti: 462
  • Karizma Puanı: 228
  • Ex nihilo nihil fit...

Evet aynı festivalde benim de bir kişisel sergim vardı. Ahmet beyle orada tanışma fırsatı buldum, kendisi ve öğrencileriyle oluşturduğu sergi çok güzeldi. Tekrar kutlarım. 321s
http://www.azimeayazici.blogspot.com/

Kırılmış aynada kalan çocuk gölgesiydi zaman...