Artık yağmurlu sıkıcı gri günlerde yürümenin melonkolik havası geçmişte kaldı. Teknoloji bu derdimize de çare buldu ve şemsiyeleri eğlenceli hale getirdi.
Bu zihni sinir teknoljik icat iki Japon kafadar master öğrencisinin başının altından çıktı. 27 yaşındaki Matsumoto Takashi ve 22 yaşındaki Hashimoto Sho isimli mucitler bilişim teknolojileri alanında ismi bir hayli ünlü Profesör Okude Naohito'nun öğrencileri. Pileus (mantarın yuvarlakımsı olan baş kısmından geliyor bu isim) adını verdikleri şemsiye ile hem yürüyüp, hem yağmurdan korunup hem de internetin keyfini çıkartmak mümkün.

PEKİ BU ŞEMSİYEDE NELER VAR?
İki önemli fonksiyonu olan şemsiyenin sapına bağlı bir sensör, bir kamera, GPS ve dijital pusula mevcut. Şemsiyenin monitörü ise sizi yağmurdan koruyan kısmın iç yüzeyi. Flickr'dan gelen fotğrafların ekrana yansıtan şemsiye dilerseniz sizin de o an çektiğiniz fotoğrafı internet paylaşımına sunuyor. Bir diğer önemli özellik ise video paylaşım sitesi Youtube'dan görüntülerin şemsiyenize gelmesi. İki fonksiyonu da şemsiyenin sapından komuta edebiliyorsunuz. Mucitlerimiz interneti takılıp yolunu kaybetme ihtimali olanlara da ilginç bir çözüm bulmuş. Google Earth'ün 3D olarak hizmet veren haritası ile yolunuzu bulabilyorsunuz. GPS sayesinde lokasyonunuzu belirleyip sorguladığınızda bulunduğunuz yerin kuş bakışı haritası çıkıyor. Nasıl yani demeyin bu adamlar Japon.
Avrupa'nn en büyük sanal gerçeklik kongresinde 2007 'Innovation Prize at Laval Virtual'ı alan ( ki kendileri en iyi sanal buluş ödülü oluyorlar) Pileus, ABD başta olmak üzere Avrupanın pek çok ülkesinde ve Avusturalya da satılmaya başlandı. İnternet şemsiyenin Türkiye'de satışının ne zaman başlayacağını bilemiyoruz. Ancak Pileus'u kullanmanın Türk halkı açısından yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu ancak ürün piyasaya girdikten sonra haberlerden öğrenebileceğiz gibi . İnternete daldı, çukura düştü. İnternete daldı, sele kapıldı benzeri haberlerle sık rastlayabiliriz.