her zaman değildir ilker hocam çünkü gözün belli bir bakış açısı vardır.(gece feneri gibi düşünün) ve bu açıya giren her nesnenin yatay kısmı eğer resim düzleminde ufuk çizgisine paralelse yeri nerede olursa olsun (sağda,ortada veya solda ) biz onu ufuk çizgisine paralel görürüz ve bu da tek noktalı yani paralel perspektifin tanımıdır.paralel değilse eğer iki kaçış noktalı perspektife girer ki b,c,d, cevaplarında kutuların yatay yüzleri a şıkkı hariç hepsinde ufuk çizgisine paralel verilmiş.verilmeseydi dediğiniz doğru olacaktı.
bir tren yolundasınız 3 tane ray var önünüzde resim düzlemine dik ray çizgilerini kaçış noktasına giderken çiziyoruz aynı zamanda yatay çizgileri de kaçırırsak sağda veya solda diye görüntü ne hale gelir.onları bir de kutu olarak düşünün yanlarını ve üstünü görmez miyiz?

bilemiyorum kitabımdaki bu bilgiler burda tartışılan konunun cevabı olabilir mi?
1. BİR NOKTALI (PARALEL) PERSPEKTİV
Perspektivi çizilecek cismin planındaki bir kenar takımı resim düzlemine paralel olacak şekilde yerleştirilirse, elde edilecek Perspektive Bir Noktalı Perspektiv veva Paralel Perspektiv adı verilir. Bu tip perspektivde sadece resim düzlemine dik olan kenarlara ait bir kaçma noktası vardır (Şekil: 11).

Ancak, bazı özel durumlarda, cismin resim düzlemine paralel olmayan kenarları birbirlerine de paralel değil iseler, birden fazla kaçma noktası bulunabilir. Bu tip perspektivde, cismin resim düzlemine paralel olan bütün yatay kenarları perspektivde de yatay olarak görülür. Ayrıca, cismin bütün düşey kenarları da resim düzlemine paralel olduğundan, perspektivde de düşey ve birbirine paralel olarak çizilir.

son çizer öğretmenim olur mu konuyu tartışacağız ki doğru neyse ortaya çıksın.her düşüncesi bizden farklı olan insanı ukala olarak nitelendirirsek oooooo hiçbir zaman kendimizi geliştiremeyiz bu yüzden içiniz rahat olsun.hiç öyle bir şey aklıma gelmedi yazdıklarınızdan.

[/quote]