Gönderen Konu: 3. Uluslararası Ekslibris Yarışması - İstanbul 2010  (Okunma sayısı 1706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ilker

  • İlker ÖZTÜRK
  • Administrator
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 8.584
  • Karizma Puanı: 1877
    • GorselSanatlar.NET


İstanbul Ekslibris Dernegi, Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi, kitaplar için mülkiyet işareti olarak kabul edilen ve üzerinde estetik degerler taşıyan.. özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, degerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm ülkelerin sanatçı ve tasarımcılarına açık olan uluslararası bir ekslibris yarışması düzenlemiştir.
Koşullar :
1. Konu sınırlaması yoktur.
2. Katılımcılar, 2007-2010 yıllarında yaptıkları en fazla 5 çeşit çalışma ile katılabilirler. Her baskıdan mutlaka 3′er kopya göndereceklerdir. Birincisi İstanbul Ekslibris Müzesi, ikincisi Feyziye Mektepleri Vakfı, üçüncüsü sergileme ve degerlendirme için kullanılacaktır.
3. Baskı tekniklerinde sınırlama yoktur. Geleneksel baskı teknikleri yanında fotografik çalışmalar ve bilgisayar tasarımları da kabul edilecektir. Fakat ekslibrisler mutlaka çogaltılmış olmalıdır. Fotokopi, çizim ve taslaklar kabul edilmeyecektir.
4. Çalışmalar ekslibris olarak, yani sahibini belirlemek amacı ile kitaplara yapıştırılacak küçük boyutlu yapıtlar olarak tasarlanmalıdır. Ekslibrislerde “Ekslibris”, (”Exlibris”, “Ex-libris”, “Bookplate”) ya da bu anlama gelen (…nın kütüphanesinden gibi) bir sözcük ile birlikte adına Ekslibris yapılan “yaşayan kişi” veya “kuruluş” ismine yer verilmelidir.
5. Katılımcılar, ekslibrislerini imzalamalı veya parafe etmelidir. Ekslibrislerin arkasına okunaklı olarak sanatçının adı, tekniginin kodu, yapım yılı, boyut ve sahibinin adı yazılması zorunludur. Ekslibris sahibinin sadece baş harfleri kullanılmışsa, açık adı da belirtilmelidir. Latin alfabesi dışında bir alfabe kullanılmışsa, baskının arka yüzünde Latin alfabesi ile yazılmış şekli ve gereken yerlerin İngilizcesi de yer almalıdır.
6. Baskı alanı 130 X 130 mm.’den, baskı yapılan kagıt ise 210 X 150 mm.’den büyük olmamalıdır. Ekslibrisler paspartulanmamalı, bir kartona, renkli bir kagıda yapıştırılmamalıdır. Kullanıma hazır olmalıdır.
7. Son katılım tarihi: 23 Nisan 2010 ‘dur. Postalama tarihi dikkate alınır. Ekslibrisler postada zarar görmeyecek şekilde gönderilmelidir.
8. Gönderilecek adres: Prof. Dr. Hasip Pektaş, Büyükdere Cad. Isık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 34398 Maslak - Istanbul . Tel: 0212 286 49 11, Fax: 0212 276 96 49, E-mail: [email protected] Ekslibris hakkında ayrıntılı bilgi: www.istanbulekslibris.org
9. Ödüller:
Birinci Ödül (Feyziye Mektepleri Vakfı); 1500 USD
İkinci Ödül (Işık Üniversitesi); 1300 USD
Üçüncü Ödül (İstanbul Ekslibris Dernegi); 1100 USD
Özel Ödül (IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi); 1000 USD
Özel Ödül (GMK Grafikerler Meslek Kuruluşu); 1000 USD
Özel Ödül (Beşiktaş Belediyesi); 500 USD.
Özel Ödül (Atelye Alaturka); 500 USD.
Özel Ödül (İtameks); 500 USD.
Özel Ödül (Johan Bosschem); 500 USD.
Özel Ödül (Devabil Kara); 500 USD.
Özel Ödül (Şükrü Ertürk); 500 USD.
Başka kişi ve kuruluşlar 500 USD (=+-400 EURO)’ın altında olmamak koşuluyla özel ödül verebilirler. Jüri uygun gördügü sanatçılara onur mansiyonu verebilir.
10. Degerlendirmede, özgünlüge, teknik ve estetik yetkinlige, resim ve yazı ilişkisine dikkat edilecektir.
11. Jüri (soyadı sırasıyla):
Yeşim Demir, Grafik Tasarımcı, GMK Başkanı - Türkiye
Onnik Karanfilian, Ekslibris Sanatçısı - Bulgaristan
Prof. Dr. Hasip Pektaş, Ekslibris Sanatçısı, Ögretim Üyesi - Türkiye
Heinrich R. Scheffer, Ekslibris Koleksiyoncusu, Avusturya Exlibris Dernegi Başkanı - Avusturya
Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Baskıresim Sanatçısı, Ögretim Üyesi - Türkiye
12. Ödül ve sergileme alan ekslibrisler için bir CD, kataloga girecek ekslibrisler için bir katalog hazırlanacak, katılımcılara birer adet gönderilecektir.
13. Yarışma için gelen ekslibrisler iade edilmeyecektir. İstanbul Ekslibris Dernegi, sergilenen ekslibrisleri, web sitesi, CD, katalog, dergi veya kitaplarda kullanabilecektir.
14. Ödül alan ve sergilenmeye deger bulunan ekslibrisler, Agustos 2010′dan itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir’de sergilenecektir.
15. Katılımcılar, yarışmaya katılmakla koşulları ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.
16. Katılımcılar, aşagıdaki formu okunaklı olarak doldurup ekslibrislerle birlikte göndermelidir.
FORM:
Sanatçının
Adı, Soyadı:
Adres:
Tel:
GSM:
E-posta :
Kısa Özgeçmiş:

Daha geniş bilgi için : http://www.istanbulekslibris.org/

Kaynak: http://sanatkop.com/index.php/3-uluslararasi-ekslibris-yarismasi-istanbul-2010/
Selçuk Üniversitesi - Seramik - 1998
Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Resim İş - 2004
Düzce Yunus Emre Ortaokulu


Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.