Gönderen Konu: Maltepe Ünv. 2008-2009 Özel Yetenek Sınavları Duyurusu  (Okunma sayısı 3151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742

Fak/YO/ProgramAdı  2008-2009 Kontenjanları

Güzel Sanatlar Fakültesi

Çizgi Film Animasyon
 15

 Çizgi Film Animasyon ( % 50 Burslu)
 25
 
Görüntü Sanatları
2008-2009 yılında ilk kez öğrenci alacaktır
 15
 
Görüntü Sanatları ( % 50 Burslu)
2008-2009 yılında ilk kez öğrenci alacaktır
 25
 
Oyunculuk
 15
 
Oyunculuk ( % 50 Burslu)
 25
 
İletişim Fakültesi
   
Görsel İletişim Tasarımı
 80
 
Görsel İletişim Tasarımı (% 50 Burslu)
 20
 
Mimarlık Fakültesi
   
Grafik Tasarımı
 55
 
Grafik Tasarımı ( % 50 Burslu)
 5
 
İç Mimarlık
 70
 
İç Mimarlık ( % 50 Burslu)
 8
 


Not: 2008 - 2009 Öğretim Yılından itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar, Fotograf ve Video Bölümlerine öğrenci alınmayacaktır.

Ön Kayıt Tarihleri:

16 Temmuz - 03 Ağustos 2008 Mesai Saati : 09:30 - 19:00

Ön Kayıt Koşulları:

-Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da son sınıfta okuyor olmak.
-2008 ÖSS sonucuna göre herhangi bir puan türünden (EA-1 , SAY-1 , SOZ-1) 145.00 ve üzeri puan almış olmak.

Sınav Tarihleri:

04 Ağustos - 08 Ağustos 2008

Kesin Kayıt Tarihleri:

11-16 Ağustos 2008 - Mesai Saati : 09:30 - 17:00

Yedek Kayıt Tarihleri:

18-20 Ağustos 2008 - Mesai Saati : 09:30 - 17:00
(Listeler her akşam yenilenir)

Ön Kayıtlar için Gerekli Belgeler:

Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi

Sınav Ücreti (Her seçilen bölüm için 150 YTL)

3 Adet Vesikalık Fotograf (Baş açık ve Sakalsız)

2008 ÖSS sonucuna göre EA 1, SAY 1, SÖZ 1 puan türlerinin herhangi birinden 145 ve üstü puan almış olduğunu gösteren belgenin fotokopisi

YETENEK SINAVLARINA HAZIRLIK KURSLARI İÇİN TIKLAYINIZ



--------------------------------------------------------------------------------


Aşağıda belirtilen bölümlere Maltepe Üniversitesi tarafından yapılan sınavlar ile öğrenci kabul edilmektedir.

Güzel Sanatlar Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mimarlık Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

• Çizgi Film –Animasyon Bölümü

Son yıllarda hızla gelişen sektörlerin oluşturduğu iş kolları içinde olan animatörlük, özel efekt uzmanlığı, çizgi film sanatçılığı dallarında eğitimli kişilere duyulan gereksinim artmaktadır. Çizgi film ve animasyon, görsel dilin gelişmesi ve teknolojinin ilerlemesiyle, klasik yöntemlerin yanında, yeni yöntemlerle beslenmekte, değişikliklere uğramakta ve iş alanları genişleyen bir uğraş haline gelmektedir.

Fakültemiz bünyesindeki Çizgi Film-Animasyon Bölümü görsel kültürü etkileyen kuramsal sanat eğitimi ile beraber, uygulamaya dönük üretim projeleri ile eğitim vermeyi planlamaktadır. Bu bölüm, animasyon, video, film, sinema dili, multimedya teknikleri, temel tasarım biçimleri, görsel dil ve görsel anlatım konuları irdelenerek alanında uzmanlaşmış, teknik ve kuramsal bilgilerle donanmış çizgi film ve animasyon sanatçıları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


• Oyunculuk Bölümü

Sahne deneyimi yanında film, dizi ve reklam oyunculuğuna da ağırlık veren Oyunculuk Bölümü’nde sahne teknikleri, ses, konuşma, oyunculuk teknikleri, metin çözümlemeleri, estetik, felsefe, performans, dans, yaratıcı drama, müzik, akrobasi ve kamera karşısında oyun gibi dersler alacak olan öğrenciler; sahne, sinema ve televizyon oyunculuğu alanında yetişeceklerdir.

Programdan mezun olanlar sinema, tiyatro, televizyon, radyo, tanıtım ve reklam ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarda “Oyuncu, Sunucu, Spiker, DJ, VJ, Moderatör, ve Seslendirme Sanatçısı” olarak çalışma olanaklarına sahip olabileceklerdir.

• Görüntü Sanatları Bölümü

Görüntü Sanatları Bölümü; fotoğraf, film, video ve dijital yapımı içine alan disiplinler arası bir bölümdür. Program; öğrencilerin görüntü sanatlarının farklı formları konusunda uzmanlaşmasını sağlamayı; yeni medya teknolojileri alanında sektörde gereksinim duyulan insan kaynağını yetiştirmeyi ve eleştirel bir yaklaşımla kuram ve uygulamayı kapsayan akademik bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Bölümde öğrenciler öğretim elemanlarıyla birlikte proje önerileri geliştirerek birinci ve ikinci sınıfta 3 – 5 kişiden oluşan gruplarla, üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise özgür bir sanatsal ortamda bireysel projeler üretmek sorumluluğunda olacak ve en az iki kişisel projeye imza atmış genç sanatçı adayları olarak öğrenimlerini tamamlayacaktır.


İletişim Fakültesi

• Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

Gelişen teknolojinin çok çeşitli kıldığı iletişim araçları ve ortamlarında, görsel iletişimin tasarlanmasında çeşitli görevler üstlenen sanat yönetmeni, özel efekt tasarımcısı, animasyon sanatçısı ve iletişim tasarımcısı yetiştiren Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde; tasarımdan başlayarak, yapım öncesi, yapım süresi ve yapım sonrası aşamalarının tümünde beceri sahibi öğrenciler, bu alanın artan işgücü talebini karşılayacak biçimde eğitilmektedir.


Mimarlık Fakültesi


• İç Mimarlık Bölümü

İç Mimarlık Bölümü birey, çevre ve toplum ilişkilerinde kullanılan mekanlara ve sosyal alanlara doğru işlevsellik ve estetik çözümler getirilmesi için ilkeli ve seviyeli bir eğitim programını amaçlar. Projelendirme ve uygulamada kalite hedeflenmektedir.

• Grafik Tasarım Bölümü

Bu bölüm, dört yıllık lisans eğitimiyle; multimedya, reklam, yayın ve serbest grafik dallarında tasarımcı yetiştiren bir programdır. Özde yaratıcılığın öne çıkarılması grafik disiplinlerine sahip olarak kişinin tasarım yönünün geliştirilmesini, mesleki özellik kazandırılmasının yanı sıra çok yönlü uluslar arası kimlik oluşturulması için eğitim ve öğrenimini programlamıştır. Grafik tasarımcıları şu iş kollarında istihdam edilirler:

-Reklam sektörü
-Matbaa sektörü
-Masa üstü yayıncılık ve tüm yayın alanları
-Özgün baskı sanatçılığı
-Sinema TV çalışma alanları
-Multimedya

orjinal duyuru metni için tıklayın
 
çok çalışmak zamanı